Cartofi la cuptor cu ciuperci si rozmarin

share on:
cartofi la cuptor cu ciuperci si rozmarin 2

Cam toata lumea pregateste destul de des cartofi la cuptor. De altfel, cartofii sunt nelipsiti din casele romanilor. Din acest motiv, nici nu este de mirare cat de multe retete cu cartofi se gasesc in cartile de bucate, in mediul online, in reviste, la televizor, etc.

Despre ciuperci pot spune cam tot acelasi lucru, ca sunt foarte des intalnite in bucatariile noastre si nu numai. Si nu degeaba! Ciupercile, la fel ca toate legumele, sunt delicioase, atractive, usor de pregatit si nu prea se poate fara ele.

Stiind foarte clar ca nu stau deloc bine cu timpul si, fiind mai mereu plecata, am inceput sa ma orientez spre retetele usoare, cu putine ingrediente, delicioase si aspectuoase. Le stiti si voi si sunt convinsa ca ati observat si voi directia spre care ma indrept.

Asadar, fara prea multa vorbarie, azi facem cartofi la cuptor! Ii aromatizam cu rozmarin (se inteleg perfect) si le mai adaugam si ceva ciuperci, ca tot stateau stinghere intr-un colt de frigider. Simplu si rapid! Intre timp, voi puteti sa va ocupati de alte treburi urgente!

Reteta Cartofi la cuptor cu ciuperci si rozmarin

cartofi la cuptor cu ciuperci si rozmarin 1

Cartofi la cuptor cu ciuperci si rozmarin

  • 3 ciuperci champignon mari
  • 2 crengute rozmarin + rozmarin pentru decor
  • 3-4 cartofi mari
  • sare (piper dupa gust)
  • 1 lingura ulei masline (eu am folosit ulei aromatizat cu rozmarin si busuioc)

Mod de preparare Cartofi la cuptor cu ciuperci si rozmarin:

  1. Se spala cartofii foarte bine (eu am folosit cartofi noi si i-am lasat cu coaja; daca nu aveti cartofi noi, atunci decojiti cartofii cu un decojitor sau cutit).
  2. Se taie cartofii dupa plac (eu ii prefer in bucati mai mari, ca si cartofii wedges, dar ii puteti taia si pai, de exemplu)
  3. Se asaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se sareaza si se pipereaza, se adauga rozmarinul (crengutele intregi, sau rupte in bucatele, ori uscat–la alegere)
  4. Se repartizeaza pe cartofi si jumatate din cantitatea de ulei (puteti folosi si degetele pentru a „mangaia” cartofii, astfel incat condimentele si uleiul sa ajunga pe toate bucatile).
  5. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se seteaza temperatura mare (230 grade in cazul meu)
  6. Intre timp, ciupercile se taie dupa plac (avand ciupercile mari, am preferat sa le tai lamele)
  7. Se incinge uleiul ramas, iar bucatile de ciuperci se frig repede intr-o tigaie (eu am folosit wokul)
  8. Se scot ciupercile pe o tava separata.
  9. Se verifica si cartofii din cuptor: cand acestia sunt pe jumatate facuti, se adauga si ciupercile si se reintroduce tava la cuptor.
  10. Cand cartofii sunt moi, se scoate tava din cuptor si se lasa 5 min. la racorit.
  11. Se decoreaza cu rozmarin si se servesc imediat, simpli sau cu salata asortata si un sos la alegere.

Pofta buna!

P.S. Mancarea buna merge cel mai bine cu calatorii faine. Asa ca  va las aici colectia mea de vloguri de calatorie, ca inspiratie pentru vacantele si city break-urile voastre, Ca sa le gasiti APASATI AICI!

Un exemplu  ?

Daca va place aceasta reteta de cartofi la cuptor cu ciuperci si rozmarin, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

1 Comment

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: