Pate de ardei copt cu ciuperci

share on:
pate de ardei copt cu ciuperci

Ideea acestui pate de ardei copt si ciuperci mi-a incoltit in minte intr-o zi cand aveam prea putini ardei si prea putine ciuperci pentru a pregati un fel de mancare mai serios din fiecare dintre ele. Si, cum eu deseori fac tot felul de combinatii si inventii de moment, mi-am zis: „de ce sa nu incerc si un pate de ardei copt cu ciuperci”? Rau n-avea cum sa iasa, avand in vedere ca ambele ingrediente sunt delicioase.

Pana la urma, ma felicit pentru idee. Chiar a iesit un preparat excelent, foarte usor de pregatit, cu doar doua ingrediente. Se poate servi pe paine prajita, la micul dejun, sau chiar ca gustare (calda ori rece, cum preferati). Oricum ar fi, e delicios. Si simplu.

V-am convins sa-l incercati si voi?

Reteta Pate de ardei copt cu ciuperci:

pate de ardei copt cu ciuperci 1

Ingrediente

  • 2-3 ardei grasi mari copti, preferabil de culori diferite (eu am avut unul verzui, unul rosu si unul portocaliu)
  • 3 ciuperci champignon mari
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 ceapa mica (sau 2 fire ceapa verde)
  • 35 ml ulei masline + 2 linguri ulei pentu sotat ciupercile (eu am folosit 20 ml ulei masline si 15 ml ulei de nuca, pentru o savoare speciala)
  • sare,piper dupa gust
  • 1 /2 lingurita zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare

  1. Ardeii copti curatati de coaja si seminte se asaza in vasul robotului si se lasa deoparte
  2. Ciupercile se trec rapid sub un jet de apa rece (eu nu ma pot impaca doar cu periatul lor minutios–mie tot imi mai scapa fire de praf, asa ca apa e sfanta pentru mine; si nu, nu se imbiba ciupercile de apa, deoarece e un proces rapid, nu le las mult sub apa), dupa care se sterg cu servetelul.
  3. Ciupercile se taie bucati si se soteaza intr-o tigaie incinsa in care s-au adaugat cele 2 linguri ulei.
  4. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, acestea se scot si se lasa la racit, dupa care se transfera in vasul robotului, alaturi de ardeiul copt.
  5. Se adauga restul de ingrediente si se mixeaza cateva sec., pana se obtine o pasta cremoasa.
  6. Pateul de ardei copt cu ciuperci astfel obtinut se poate servi imediat, sau se pastreaza la rece (in recipiente de sticla inchise ermetic) pana in momentul servirii (rezista 3-4 zile fara probleme)

Pofta buna!

Daca va place aceasta reteta,  nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

15 Comments

  1. Excelent!O minune pentru zilele de post si nu numai!Ceapa se pune cruda,sau se caleste impreuna cu ciupercile?Multumesc pentru idee.O zi frumoasa!

  2. minunata reteta, nu-mi trecea prin cap sa combin ardei copt cu ciuperci, eu am folosit doi ardei capia iar ceapa am sotat-o impreuna cu ciupercile, este un pate minunat pe caldurile astea

  3. Abia astept s o incerc. Nu am mixer momentan dar o sa le toc cat mai fin la cutit. Multumesc pt idee.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: