15 smoothie pentru toata familia–Infografic

share on:
15 smoothie pentru toata familia 0

Daca sunteti urmaritori fideli ai blogului meu, stiti deja ca o sectiune destul de mare este dedicata sucurilor si bauturilor naturale tip smoothie, pe care le puteti gasi in cadrul „retetelor pentru copii”. Insa aceste bauturi nu se adreseaza numai celor mici, ci intregii familii!

Ca in fiecare zi de luni, am pregatit si azi un infografic pentru voi: 15 smoothie pentru toata familia! Voi il puteti descarca gratuit (ca pe orice fotografie), il puteti printa si utiliza ori de cate ori aveti nevoie. Ba chiar il puteti fixa pe usa frigiderului, sa-l aveti la indemana! De asemenea, il puteti folosi ca material didactic, pentru cei mici si nu numai.

Daca doriti sa rasfoiti si celelalte infografice pe care vi le-am pus pana acum la dispozitie, le gasiti aici, pe toate

Smoothie si bauturile naturale sunt cel mai usor si rapid de pregatit, iar beneficiul—de neegalat. In numai cateva minute puteti prepara cele mai sanatoase si apetisante bauturi, perfecte pentru cei mici si cei mari, deopotriva. In plus, in acest mod va veti încuraja micutii si membrii familiei sa consume si sa aprecieze preparatele naturale, in detrimentul celor artificiale din comert. In speranța ca v-am captat interesul, va invit sa rasfoiti Retetele mele dragi si tare m-as bucura sa aflu ca acestea au devenit si retetele dragi voua si apropiatilor vostri!

Smoothie si sucurile naturale sunt adevarate substante care ajuta la regenerarea organismului prin continutul bogat in aminoacizi, saruri minerale, enzime si vitamine cu conditia sa fie preparate proaspete, crude și fără conservanți.

Câteva cuvinte despre smoothie, sucurile de fructe și legume și combinarea lor corectă pentru a obține rezultate optime:

  • – smoothie, sucurile de fructe și legume sunt adevărați purificatori ai organismului; totodată, introduc foarte multe vitamine si minerale in organism
  • – smoothie, sucurile de fructe și legume se consumă proaspete (se pot păstra, totuși, la frigider 2 ore în recipiente de sticlă închise ermetic)
  • – smoothie, sucurile se diluează cu puțina apă, dacă sunt prea concentrate
  • – smoothie, sucurile nu se consumă în același cu mâncarea, în caz contrar apare disconfortul digestiv
  • -smoothie, sucurile se beau cel mai bine la temperatura camerei, evitându-se astfel o supraîncarcare a procesului de digestie
  • -în cazul sucurilor preparate cu frunze verzi, este bine să introducem întâi frunzele în storcător, iar apoi rădăcinoasele și fructele, pt. a favoriza stoarcerea lor cât mai bine
  • -smoothie, sucurile de fructe ți legume trebuie să conțină maximum 5 ingrediente, altfel organismul nu le mai poate absorbi pe toate
  • – nu e bine să combinăm fructele oricum, ci ținând cont de cantitatea de zahăr din acestea : există fructe acre, acrișoare și dulci (nu se combină fructele de la extremitățile opuse ale acestei enumerări–de ex. acru cu dulce, datorită timpului diferit de fermentare ale acestora, lucru ce poate dăuna digestiei)
  • -smoothie se prepară cu apă, lapte sau iaurt (uneori și cu înghețată, dar acestea sunt doar pur răcoritoare, nu se recomandă în diete)
  • – pt. cremozitate, se adaugă banană sau avocado în compoziție
  • -pentru un efect răcoritor, se pot mixa fructe congelate, sau cuburi de gheață

15 smoothie pentru toata familia

Si acum, iata infograficul promis!

15 smoothie pentru toata familia

Daca va place acest ingrafic, 15 smoothie pentru toata familia , si va este util, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti postarea mea pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

8 Comments

  1. Noi ne intoarcem acasa dupa cateva zile petrecute la socri. Despre ce si cat gatesc parintii de Paste nu spun nimic 🙂 da’ eu ma duc sa-mi fac un smoothie! Multumesc pentru infografic!

  2. Sunt foarte interesante combinațiile, preferatul meu din listă este cel cu zmeură și lapte de cocos. În mod normal îmi place foarte mult laptele de cocos și orez, așa că va fi ceva mai aromat această variantă de smoothie.

    Iarăși îmi plac foarte mult smoothie-urile cu avocado. Mulțumim de idei!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: