Smochine la cuptor cu miere si nuci

share on:
smochine la cuptor cu miere si nuci

Smochine la cuptor cu miere si nuci n-am facut pana anul acesta. Si daca nu le incercam acum, nici nu stiam ce pierd! Sunt, practic, un deliciu atat de simplu, dar atat de elegant! Si gata in maxim 15 minute.

Imi mai ramasesera cateva smochine proaspete, dupa ce am preparat gemul de care vorbeam zilele trecute, iar deshidratorul s-a ocupat de alte cateva sertare cu minuni dulci. Nu erau nici prea multe sa fac o tarta, sau macar niste biscuiti, dar nici prea putine ca sa le mananc simple, asa ca m-am decis la acest desert fantastic.

Categoric, aceasta a fost inca o lectie prin care am invatat ca simplitatea e cea mai buna reteta, si ca poti face minuni si in doar cateva minute! Am pus deja reteta pe lista scurta a preparatelor speciale cand suntem pe fuga, sau apar oaspeti pe nepusa masa!

Reteta Smochine la cuptor cu miere si nuci

smochine la cuptor cu miere si nuci 1

Ingrediente pentru aceste Smochine la cuptor cu miere si nuci:

  • 8 smochine
  • 50 grame unt
  • 1/4 lingurita scortisoara pudra
  • 1/4 lingurita nucsoara pudra
  • 1 varf cutit cardamom pudra
  • 1 steluta anason
  • 8 cuisoare
  • 50 grame nuci
  • 2 linguri miere

Mod de preparare Smochine la cuptor cu miere si nuci:

  1. Vasul in care se vor coace smochinele se unge cu putin unt, restul de unt taindu-se cubulete
  2. Smochinele se spala si se sterg cu servetelul, dupa care se cresteaza in 4, pornind din varf, dar nu se taie de tot (vor arata ca un oboc de floare)
  3. Se asaza smochinele in tava, se umplu cu nuci, se presara nucsoara, cardamom si scortisoara.
  4. Se asaza cate 1 cuisor in fiecare smochina umpluta.
  5. Se presara cubuletele de unt peste smochine, se adauga si anasonul stelat in tava, iar aceasta se introduce in cuptorul preincalzit.
  6. Smochinele se coc la foc moderat (175-180 grade) cca 10 min.
  7. Se lasa 5 min. la racorit, dupa care se picura mierea peste smochinele aromate.
  8. Dupa inca 5-7 min., smochinele se stropesc usor cu sosul format in tava, dupa care se scot pe platou si se pot servi, alaturi de putina inghetata de vanilie, sau simple. Noi le-am preferat simple.

Pofta buna!

smochine la cuptor cu miere si nuci 2

Daca va place reteta mea smochine la cuptor cu miere si nuci, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

5 Comments

  1. Am mancat si eu sunt delicioase. Daca-mi permiti as adauga o „imbunatatire ” un sos din vin Porto care merge de minune cu smochinele si eventual un pic de topping din ciocolata amara adaugate dupa ce le scoti din cuptor si se mai racesc. O zi frumoasa sa ai !

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: