Biscuiti sarati cu legume (cu gust de pizza)–Reteta Video

share on:
Biscuiti sarati cu legume (cu gust de pizza)

Biscuiti sarati cu legume (cu gust de pizza)

Pana acum v-am mai prezentat vreo doua variante de biscuiti sarati cu legume, ambele create de mine si testate cu succes de junior, care s-a indragostit de ei! De data aceasta, am folosit si maia naturala pentru paine, pe care nu m-am indurat s-o arunc, in momentul hranirii sale.

Am mai povestit eu si cu alte ocazii ca gasesc tot felul de utilizari surplusului de maia de secara atunci cand se apropie momentul hranirii sale, iar acesta este una din variantele gasite de mine.

Bineinteles, maiaua este absolut optionala in aceasta reteta, se poate elimina fara probleme, iar biscutii vostri aperitiv vor fi la fel de gustosi si crocanti. Se pot servi ca atare, pe post de gustare/pachetel pentru scoala/pachetel pentru birou, etc. La fel de bine puteti folosi acesti biscuiti sarati cu legume (cu gust de pizza) pe post de crutoane pentru supele crema, sau un aperitiv elegant, asezand pe ele diferite pateuri vegetale sau ce mai doriti voi.

Si acum, reteta!

Biscuiti sarati cu legume (cu gust de pizza) 1

Biscuiti sarati cu legume (cu gust de pizza)–Reteta Video

  • 1 morcov
  • 250 grame faina alba de grau
  • 50 grame tarate de grau
  • 30-35 grame rosii uscate in deshidrator/cuptor
  • 1 lingura ulei masline (eu folosesc ulei de masline aromatizat cu busuioc)
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita sare (neiodata in cazul meu)
  • chili dupa gust
  • 1 lingurita turmeric
  • pudra fulgi de drojdie inactiva (optional)
  • 1 ardei gras rosu
  • busuioc verde
  • 50 grame maia naturala (optional)

Mod de preparare

Felul in care am pregatit  aceasta  reteta este  in format video. Vizionandu-l, veti gasi enumerate, din nou, ingredientele folosite si modul de preparare. Va invit sa vizionati reteta propusa de mine si nu uitati ca va astept sa va abonati la canalul meu culinar, pentru a fi la curent cu toate retetele mele video!

Daca va place aceasta reteta, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

14 Comments

  1. Excelent!Ceva de rontait mult mai sanatos si gustos.Arata foarte bine si se fac foarte usor.Daca am inteles bine,nu-i nicio nenorocire daca n-avem fulgi de drojdie inactiva si drojdie maia naturala,nu?
    O zi buna!

    1. Nu, chiar nu este nicio nenorocire 🙂 eu am pus maiaua, ca sa n-o arunc…iar fulgii de drojdie inactiva sunt mai mult pentru gustul usor de branza. Se pot elimina fara probleme, nici eu nu pun mereu. Zi frumoasa si tie!

  2. foarte gustosi. am facut aseara, doar ca din greseala am pus mai mult chili si au iesit foarte picanti 🙂

    1. daca te-ar auzi baiatul meu, te-ar lua acasa! el e fan chestii picante 🙂 oricum, cred ca mai poti „drege busuiocul” servindu-i pe post de crutoane, sau cu pateuri vegetale nepicante 🙂

  3. Am înlocuit faina de grau și taratele cu făină de ovăz fără gluten (proporție mai mare) și hrisca (proporție mai mică). Au ieșit f.f. buni.
    Sănătate!

  4. Am facut azi biscuitii, intra pe lista noastra de repetat! Ai nostri au devenit inimioare, omuleti si masini… si nu au ajuns! Multumesc!

  5. buna ziua,
    faina alba de grau cand se pune? am urmarit video dar nu imi dau seama daca se pune sau nu…
    multumesc frumos!
    Elena

    1. Buna ziua! Faina se amesteca in prealabil cu taratele si asa se adauga. Asta e varianta pe care o folosesc atunci cand nu pot sa-mi macin eu singura faina din grau intreg.Nu mi-am dat seama ca am uitat sa mentionez acest aspect, scuze.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: