Aperitiv festiv Bilute cu patru feluri de branza (quattro formaggi)

share on:
Aperitiv festiv Bilute cu patru feluri de branza (quattro formaggi)

Aperitiv festiv Bilute cu patru feluri de branza (quattro formaggi)

In fiecare an ne pregatim cu idei si aperitive festive, dar parca niciodata nu este timpul indeajuns, retetele parca s-ar dori ceva mai noi, ideile de aranjare–de asemenea. Prin acelasi proces trec si eu de fiecare data si de aceea m-am gandit sa abordez in ultimul meu live, Pregatiri de Craciun, ep. 2 tocmai aceasta „problema” arzatoare. Cum sa pregatim cateva aperitive festive speciale pentru sarbatorile de iarna, sa fie ceva ieftin, la indemana, super rapid si delicios!

Am ramas datoare de atunci cu inca un aperitiv festiv pe care l-am pregatit atunci, si anume acest dragut si rapid Aperitiv festiv Bilute cu patru feluri de branza (quattro formaggi). Eu l-am facut atunci in direct, in fata telefonului, care ma si filma din cele patru feluri de branza pe care le-am avut la indemana. Bineinteles ca puteti folosi si iaurt sau smantana pe post de liant, sau puteti folosi mai putine tipuri de branza, puteti adauga condimentele preferate, etc.

Si bineinteles ca atunci, seara si la lumina slaba nu s-au vazut atat de frumoase cum arata la lumina zilei. Pe langa asta, atunci nu aveam si ceapa verde de decor…si nici cepsoara pe care am cautat-o asiduu si care s-a incapatanat sa nu-mi iasa in drum. Ehhhh, dar toate acestea au trecut si va prezint varianta de a doua zi, refacuta, re-dichisita si fotografiata la lumina naturala. Ce face lumina asta naturala din poze!!!!!

Aperitiv festiv Bilute cu patru feluri de branza (quattro formaggi) 1

Aperitiv festiv Bilute cu patru feluri de branza (quattro formaggi)

  1. grame branza cheddar
  2. grame branza maturata elvetiana
  3. grame telemea de oi
  4. branza cremoasa de vaci dupa gust, atat cat sa lege compozitia sa poata fi modelata
  5. sare, piper dupa gust
  6. merisoare confiate
  7. seminte de floarea soarelui crude
  8. sticksuri
  9. inele de ceapa verde

 Mod de preparare

  1. Se maruntesc merisoarele si se lasa deoparte
  2. Se rade fiecare din cele trei tipuri de branza: cheddar, telemea si branza maturata si se asaza intr-un bol incapator.
  3. Se adauga branza de vaci cremoasa, putin cate putin si se amesteca intreaga compozitie–trebuie sa obtinem o pasta densa, modelabila.
  4. Se formeaza bilute cat mai rotunde, ce se tavalesc prin merisoare (unele), iar altele prin seminte floarea soarelui (sau nuci macinate, ce va place)
  5. Se asapa pe un platou bilutele astfel obtinute
  6. Se infige cate un bat de sticks , iar la final se decoreaza bilutele cu rondele de ceapa (eu le-am asezat astfel incat sa obtin niste frumoase globuri de Craciun comestibile).
  7. aceste Bilute cu patru feluri de branza (quattro formaggi) se pastreaza la rece pana in momentul servirii (in 2 ore ele se vor intari mai mult si isi vor pastra si mai bine forma)

Daca va place aceasta reteta, Aperitiv festiv Bilute cu patru feluri de branza (quattro formaggi), nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

5 Comments

  1. SUNT BUCUROASA SI F. INCANTATA CA V-AM GASIT ACESTE POSTARI…..TOTUL MINUNAT …COMPLIMENTI

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: