Biscuiti de Craciun cu cocos

share on:
Biscuiti de Craciun cu cocos 3

Stiu, acesti biscuiti de Craciun cu cocos sunt cei mai asteptati zilele acestea. Au fost cei mai admirati, cei mai fotografiati, cei mai laudati biscuiti la concursul organizat de Raftul Bunicii , in cadrul Food Bloggers Conference, Winter Edition 2016 (ati mai citit voi aici pe blog despre conferintele noastre frumoase si speciale).

Acum, intorcandu-ne la frumosii biscuiti de Craciun cu cocos, veti vedea ca reteta nu este deloc complicata, si este chiar versatila. Eu am folosit acolo unt de cocos, pe care tocmai il pregatisem (deci foaaaarte proaspat), dar voi il puteti inlocui si cu unt obisnuit. Si daca tot am luat-o pe panta cocosului, am folosit zahar de ccoos in reteta aceasta, ceea ce le-a si dat biscuitilor o aroma speciala si o frumoasa culoare maronie). de asemenea, voi puteti inlocui cu zahar obisnuit. Si daca vreti sa obtineti niste biscuiti la fel de „bronzati” ca ai mei, atunci nu uitati sa daugati o lingurita de cacao in compozitie.

Reteta Biscuiti de Craciun cu cocos

Biscuiti de Craciun cu cocos

 

Biscuiti de Craciun cu cocos

Biscuiti de Craciun cu unt de cocos si zahar de cocos, sub forma de stelute, perfecti pentru sarbatori

  • 100 grame unt de cocos (eu l-am preparat in casa)
  • 2 oua medii
  • 125 grame zahar de cocos (sau obisnuit)
  • 7 grame praf de copt
  • 300 grame faina alba de grau +faina pentru masa de lucru
  • ciocolata topita/ pasta royal pentru decor

Mod de preparare Biscuiti de Craciun cu cocos:

  1. Intr-un bol se alifiaza untul cu zaharul prevazute in reteta (untul trebuie sa fie la temperatura camerei–de vreme ce eu abia il preparasem, m-am incadrat perfect in cerinta aceasta)
  2. Se adauga ouale, pe rand si se omogenizeaza bine dupa fiecare ou (mixerul este un ajutor excelent in acest scop)
  3. Separat, faina se cerne pentru a se aera, sau se asaza in blender si se pulseaza de cateva ori (mie mi-a fost mai la indemana varianta aceasta)
  4. In compozitia de mai sus se adauga praful de copt si se omogenizeaza bine, cu spatula (mai exista si varianta de a amesteca bine faina cu praful de copt, dar eu m-am obisnuit asa si iese perfect preparatul de fiecare data)
  5. Se incepe incorporarea fainii, putin cate putin, astfel incat la final se va obtine un aluat modelabil.
  6. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se da la rece 2 ore.
  7. Dupa scurgerea timpului, aluatul se intinde in foaie subtire pe masa de lucru infainata bine si s edecupeaza diferite forme, cu ajutorul unor cuttere pentru fursecuri (eu am ales stelute de Craciun, cele pe care le-ati vazut si in primul meu live dedicat Craciunului acesta)
  8. Biscuitii de Craciun cu cocos se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece cca 15 min, sa se intareasca si sa nu sufere transformari la copt.
  9. Intre timp se preincalzeste cuptorul, iar tava cu biscuiti se introduce in cuptorul cald.
  10. Biscuitii se coc la foc moderat (180 grade) pana se rumenesc usor (aprox 13 min in cazul meu)
  11. se lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava (sunt foarte fragili in acest moment), dupa care se transfera pe un gratar sa se raceasca definitiv.
  12. Se pot lasa asa simpli, sau se decoreaza cu ce doriti: ciocolata topita sau royal icing–reteta o gasiti aici (cum am facut eu)
  13. Biscuitii se pastreaza in cutii de tabla inchise etans si lasate la rece.

Biscuiti de Craciun cu cocos colaj 1

Cum am decorat eu acesti biscuiti de Craciun cu cocos

  1. Am pregatit pasta royal, dupa reteta de mai sus, cu mentiunea ca am adaugat ceva mai multa zeama de lamaie, pentru a nu avea o pasta royal prea dulce (rezultatul meu a fost dulce-acrisor)
  2. Am aplicat un prim strat de pasta royal peste biscuiti si i-am lasat cateva ore sa se intareasca bine de tot
  3. Am impartit pasta royal ramasa in doua: in prima parte am mai adaugat putin zahar pudra, astfel incat aceasta sa aiba o tinuta mai buna; in cea de-a doua jumatate am adaugat putin colorant auriu pudra–astfel am obtinut un royal usor auriu.
  4. Am pus cele doua paste royal in pungute mici, am adunat pasta intr-un colt al pungutei, am legat cu elastic subtire, iar varful pungutei l-am taiat foarte putin–astfel am obtinut posurile.
  5. am decorat biscuitii cu cele doua paste royal, dupa cum m-am gandit eu pe moment
  6. Ultimul pas a fost sa aplic imediat, peste royalul ud, pudra coloranta aurie, cu o pensula foarte fina.
  7. Am lasat biscuitii sa se usuce perfect (cateva ore), i-am asezat in cutiute elegante si au fost gata de transport

Biscuiti de Craciun cu cocos colaj

Daca va place aceasta reteta, Biscuiti de Craciun cu cocos, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

Biscuiti de Craciun cu cocos 1

17 Comments

  1. Draga mea,cuvintele sunt de prisos…Sunt superbi!De unde ai luat formele astea de fulg de nea diverse marimi?

    1. iti multumesc mult, draga mea Catalina! formele (ca sunt un set, fulgisori de diferite marimi) le-am primit acum 2 ani, cadou de Craciun…cred ca se gasesc si online, dar nu stiu exact pe unde

  2. Minunați acești biscuiți,ca forme si decorare , chiar am sa ii fac pentru sărbătorile care se apropie . Imi plac foarte mult retetele tale . Sărbători Fericite !!! ?

  3. Buna seara
    Fenomenali biscuiteii…am facut si eu rost in sfarsit de forma…:) si vreau neaparat sa fac si eu…:)
    Pot inlocui untul de cocos cu unt normal sau cu grasime de cocos?
    Multumesc!

  4. Am multa nuca de cocos, fulgi, vreau sa fac reteta asta dar…nu am unt de cocos nici zahar de cocos, nu folosesc zahar deloc. Daca nu le pun, mai ies biscuiti cu cocos?? Hahaha Ce ma sfatuiesti? Scad din faina si pun nuca de cocos? Multumesc

    1. Poti inlocui o parte din faina cu fulgi de cocos rasniti bine…untul de cocos poate fi inlocuit cu unt obisnuit. Zaharul se poate inlocui cu indulcitorul preferat…biscuiti de cocos vor iesi, deoarece au fulgi in compozitie, insa nu va mai fi exact aceeasi reteta cu a mea. 🙂

  5. Pai exact asta spuneam… tu spui ca untul se poate inlocui cu unt obisnuit iar zaharul de cocos cu zahar obisnuit. Deci de la tine „putere” nu mai ies cu cocos. Sau imi scapa ceva? Clar nu mai iese reteta ta, asta zic si eu. Dar eu vreau sa i fac cu aroma de cocos ? Oricum ies buni, sunt la fel cu cei de vanilie, adica geniali, deliciosi!

    1. eu am spus asa : ” untul de cocos poate fi inlocuit cu unt obisnuit. Zaharul se poate inlocui cu indulcitorul preferat; biscuiti de cocos vor iesi, deoarece au fulgi in compozitie, insa nu va mai fi exact aceeasi reteta cu a mea”

    1. In comentariile mele.In primul tau comentariu m-ai intrebat daca poti inlocui cu fulgi de cocos o parte din faina, iar eu ti-am raspuns asa: „Poti inlocui o parte din faina cu fulgi de cocos rasniti bine…untul de cocos poate fi inlocuit cu unt obisnuit. Zaharul se poate inlocui cu indulcitorul preferat…biscuiti de cocos vor iesi, deoarece au fulgi in compozitie, insa nu va mai fi exact aceeasi reteta cu a mea”. Deci, discutiile noastre se refera strict la comentariile pe aceasta reteta (le poti reciti mai sus–tot in comentarii). Nu am intervenit in nicun fel asupra retetei, nu acolo trebuia sa citesti, ci in raspunsurile mele date la intrebarile tale 🙂

  6. Aha…. am inteles. Multumesc mult. Sa stii sa din toate retetele incercate astia sunt cei mai buni biscuiti!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: