Floare din pizza cu blat pufos

share on:
floare din pizza cu blat pufos 1

Zilele acestea am incercat si eu o floare din pizza cu blat pufos, o specialitate de care juniorul meu a fost foarte incantat! Nu prepar eu foarte des pizza, si poate de aceea este si el atat de incantat. Oricum, am avut grija sa-i strecor si cateva „petale” doar cu branza. Preferata lui  a ramas de ani buni pizza quatro formaggi, asa ca lesne de inteles de ce a preferat exact acele petale. Insa nu s-a dat in laturi nici de la celelalte, colorate frumos cu sosul de rosii si oregano.

Ca sa va spun sincer, si noi ne-am bucurat putin de cateva petale din acestea pufoase, desi mai mereu preferam un blat subtire si crocant, cand vine vorba de pizza.

Si acum, sa va spun si cum se prepara asa o floare din pizza cu blat pufos, nu? O sa vedeti: nu e nimic complicat si nici complex. Dimpotriva!

Reteta Floare din pizza cu blat pufos

floare din pizza cu blat pufos

Floare din pizza cu blat pufos

  • Pentru aluat:
  • 500 grame faina alba de grau
  • 300 ml apa calduta
  • 10 grame sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 20 grame drojdie proaspata sau 10 garme drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 75 grame cascaval ras
  • sos de rosii (eu am adaugat si o conserva de ciuperci in acest sos, apoi am mixat bine)
  • verdeturi uscate
  • Finisare
  • 1-2 linguri ulei de masline pentru uns pizza

Mod de preparare Floare din pizza cu blat pufos:

  1. Daca folositi drojdie proaspata, atunci aceasta trebuie dizolvata in 50 ml apa calduta (din cantitatea totala de apa din reteta), eventual cu un varf cutit zahar (sa accelereze procesul de dospire).
  2. Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa 15-20 min la loc caldut, sa dospeasca.
  3. Daca utilizati drojdie uscata, sariti acest pas–drojdia uscata nu mai are nevoie de dospire, ea se poate incorpora in faina
  4. Intr-un bol incapator se toarna apa si uleiul, sarea si s eomogenizeaza.
  5. Se adauga drojdia dospita si faina si se incepe amestecarea ingredientelor, iar la final se framanta un aluat elastic si nelipicios (eu am folosit robotul in acest sens–se mai poate framanta acest aluat si cu masina de paine)
  6. Se acopera vasul cu o folie si se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul (la loc ferit de curent si caldut).
  7. Intre timp, se pregatesc umpluturile: cascavalul ras se asaza la indemana; la fel si sosul de rosii si verdeturile uscate.
  8. Aluatul dospit se scoate din vas si se intinde usor, cu sucitorul, pe masa infainata.
  9. Se decupeaza cercuri mai mari, pe care se asaza umpluturile, la alegere (eu am pus sos de rosii si verdeturi uscate pe unele, iar pe altele doar cascaval si cheddar rase)
  10. Se pliaza cercurile in jumatate, obtinandu-se semicercuri (marginile se lipesc cat mai bine)
  11. Semicercurile astfel obtinute se mai pliaza inca o data, unind colturile, astfel incat sa obtinem o petala.
  12. Petalele acestea se asaza in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt–cazul meu); eu am ales capacul unui vas de sticla termorezistenta pentru a monta aceasta floare din pizza cu blat pufos.
  13. Eu am dispus un rand de petale cu sos de rosii, iar urmatorul–doar cu cascaval si cheddar.
  14. Mijlocul l-am format asezand doua minirulouri, iar din aluatul ramas (cateva fasiute), am format mici melcisori, pe care i-am prins intre petalele florii.
  15. Tava astfel pregatita s eintroduce in cuptorul preincalzit si se coace la 200 grade pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.
  16. Dupa ce se scoate din cuptor, floarea din pizza se unge cu ulei de masline, dupa care se scoate din tava, se asaza pe platou si se serveste–noi ne-am delectat rupand cu mana petalele florii.

floare din pizza cu blat pufos preparare

Daca va place aceasta reteta,Floare din pizza cu blat pufos, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: