Chifle rapide cu iaurt (fara dospire)–Reteta Video

share on:
chifle rapide cu iaurt (fara dospire) 1

Astazi am facut chifle rapide cu iaurt (fara dospire)! Le-am pregatit impreuna cu elevii mei, la scoala, in  micul nostru atelier de gatit. Si aceasta reteta face parte din proiectul nostru de suflet Esti ceea ce mananci!, despre care  puteti citi in detaliu aici (si sper sa o faceti, sper din suflet sa va placa si sa ne urmariti). Intregul nostru proiect se bazeaza pe entuziasmul nostru si pe dorinta de a schimba ceva in alimentatia noastra de zi cu zi, sa invatam impreuna!

Revenind la aceste chifle rapide cu iaurt (fara dospire), ele se prepara foarte repede si sunt facute cu ingrediente simple si la indemana. Noua ne-au iesit 16 bucati din cantitatile pe vi le dam mai jos, dar bineinteles, voi puteti injumatati sau dubla reteta, in functie de cat de multe doriti sa va iasa.

Nefolosind drojdie in aluatul nostru, acesta nu mai necesita dospire, asa cum apare si in titlu. Iar modul de preparare este cel mai simplu posibil, o joaca de copii, am putea spune.

In ceea ce priveste reteta prezentata mai jos, noi am folosit-o pe cea oferita cu generozitate de Electrolux si care a fost testata cu succes de multe ori pana acum. Eu as spune ca reteta aceasta, de baza, poate fi personalizata dupa plac: voi puteti adauga ierburi aromatice, semintele preferate, branza rasa, etc.

Daca sunteti curiosi sa aflati ce am mai pregatit impreuna in cadrul acestui frumos proiect culinar, vedeti in galeria de mai jos:

>>Click pe poze pentru retete!

Reteta Chifle rapide cu iaurt (fara dospire)

chifle rapide cu iaurt (fara dospire)

Chifle rapide cu iaurt (fara dospire)–Reteta Video

  • 850 grame faina alba de grau
  • 20 g de praf de copt (2 pliculete)
  • 500 grame iaurt 3 (5%)
  • 200 grame sana
  • 2 oua
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 lingurite sare
  • Pentru ornat
  • Susan și mac
  • 1 Ou batut

16 bucati

Mod de preparare Chifle rapide cu iaurt (fara dospire):

  1. Se amesteca toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie special pentru framantare (sau in masina de paine)
  2. Se scoate aluatul pe masa infainata si se aduna sub forma de sul
  3. Se imparte aluatul in 16 buc egale
  4. Se modeleaza chiflele si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt
  5. Se unf chiflele cu ou batut si se presara susan si mac
  6. Se coc chiflele 25 min. la 180 grade Celsius, cu aburi
  7. Se lasa la racit pe un gratar, se feliaza si se formeaza sandvisuri.

chifle rapide cu iaurt (fara dospire) 2

Felul in care am pregatit aceasta  reteta, Chifle rapide cu iaurt (fara dospire) , este  in format video. Vizionandu-l, veti gasi enumerate, din nou, ingredientele folosite si modul de preparare, de data asta in modul pe echipe. Va invit sa vizionati reteta propusa de noi si nu uitati ca va asteptem sa va abonati la  canalul culinar, pentru a fi la curent cu toate retetele noastre video!

Daca va place aceasta reteta,Chifle rapide cu iaurt (fara dospire), nu ezitati sa ne lasati un comentariu pe blog. Va vom raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

11 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: