Legume la cuptor

share on:

Legume la cuptor sau legume la wok pregatesc ori de cate ori sunt in criza de timp, dar totusi nu vreau sa recurg la solutii de tip fast food sau semipreparate de la supermarket (de fapt, variantele acestea nu prea exista la noi din simplul fapt ca sunt alergica la anumiti conservanti folositi pe scara larga in industria alimentara).

Daca stai bine sa te gandesti, legumele la cuptor se fac foaaarte repede, comod si sigur, iar voi va puteti ocupa de cate altceva de facut. Iar ele isi vad de treaba singurele acolo, in cuptor. In plus, beeep-ul puternic si clar al cuptorului cand isi incheie timpul de gatire va si cheama la masa! Ce poate fi mai simplu si usor decat atat?

Puteti folosi orice legume aveti la indemana, pur si simplu le taiati dupa plac, le asezari in tava cu putin ulei si condimentele preferate…si gata masa plina de savoare! Pe langa asta, veti avea mereu alte si alte combinatii delicioase si colorate in farfurie, in functie de legumele pe care le folositi. deci rutina nu prea are ce cauta pe acolo.

Important: orice legume folositi, nu uitati ceapa (si eventual usturoiul, daca va place)! Ea va adauga gust si va reprezenta elementul de legatura intre toate minunatiile pe care le coaceti voi acolo. De data aceasta, eu am folosit cantitati micute din ceea ce-mi mai ramasese prin frigider: jumatate de capatana de conopida Romanesco, cateva buchetele de broccoli, ceva mai multa conopida, 1 sfecla rosie, o jumatate caserola de ciuperci champignon si un ardei gras kapia. Bineinteles, n-am uitat ceapa si 2 catei usturoi!

Reteta Legume la cuptor

legume la cuptor 0

Legume la cuptor

Legume la cuptor–idee de pranz sau cina rapida, comoda si savuroasa, fara a avea o reteta precisa sau ingrediente exacte

  • 150 grame ciuperci champignon
  • 1 ceapa medie
  • cateva buchetele de broccoli
  • 1/2 capatana conopida Romanesco
  • 1 conopida obisnuita mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 sfecla rosie mica
  • sare (piper dupa gust)
  • 1/2 lingurita verdeturi uscate pudra
  • putin ulei pentru uns legumele (eu am folosit un pulverizator)

Mod de preparare legume la cuptor:

  1. Legumele se spala, se usuca bine cu prosoapele de hartie
  2. Se taie legumele dupa plac, in bucati mai mari si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, amestecate (eu am ales 2 tavi mai mici)
  3. Se presara condimentele si verdeturile uscate
  4. Se pulverizeaza ulei peste legume, dupa care se amesteca usor
  5. Tava cu legume se introduce in cuptorul preincalzit si se coc la 190 grade pana cand ajung la consistenta al dente, intorcandu-se din cand in cand, sa nu se arda
  6. Legumele la cuptor se servesc imediat, ca atare sau ca garnitura.

Daca va place aceasta reteta,Legume la cuptor, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

1 Comment

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: