fara nuci retete vegetariene Salate

Salata de quinoa cu merisoare si portocale rosii

salata de quinoa cu merisoare si portocale

Imi planificasem de multa vreme o salata de quinoa cu merisoare si portocale rosii. Problema fost ca mai mereu imi lipsea cate ceva: ba merisoarele, ba portocalele, ba timpul si asa mai deprate. Insa m-am incapatanat sa-mi pun toate ingredientee lipsa pe lista de cumparaturi si i-am inmanat-o sotului meu, care se ocupa de aprovizionare. El stie cel mai bine ce si de unde sa cumpere, cunoaste cel mai bun raport calitate-pret, etc.

Asa se face ca acum am avut cam tot ce-mi doream pentru salata de quinoa cu merisoare si portocale rosii si m-am putut ocupa repejor de ea. Eu am servit-o la cina, pentru ca am ajuns acasa destul de tarziu, dar poate constitui si o varianta excelenta pentru pranz.

In ceea ce priveste ingredientele de care aveti nevoie pentru salata de quinoa cu merisoare si portocale rosii, ele sunt destul de versatile: daca nu aveti portocale rosii, evident ca sunt excelente cele obisnuite (sau ce alte citrice va plac:grapefruit, mandarine, etc.). De asemenea, daca nu gasiti merisoare proaspete (cum a folosit eu), sunt foarte bune si cele confiate–dar nu vom mai folosi miere. Spanacul poate fi inlocuit cu kale, daca vreti, salata de orice tip, etc.

Daca va plac retetele cu quinoa, va las mai jos alte cateva propuneri gustoase si simple!

>>Click pe poze pentru retete!

Reteta Salata de quinoa cu merisoare si portocale rosii

salata de quinoa cu merisoare si portocale

Salata de quinoa cu merisoare si portocale rosii

  • 250 grame quinoa
  • 500 ml apa
  • 150 grame spanac proaspat (eu am folosit baby spanac)
  • 2 portocale rosii
  • 75 grame merisoare (proaspete, in cazul meu)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita miere
  • 2 lingurite coaja de portocale netratate rasa fin (optional)
  • 2 linguri samburi de rodie
  • 50 grame menta proaspata
  • sare (piper dupa gust)

Mod de preparare Salata de quinoa cu merisoare si portocale rosii:

  1. Quinoa se hidrateaza cateva ore in apa cu putina zeama de lamaie, dupa care se scurge si se fierbe in apa cu putina sare (daca nu aveti timp de hidratare, quinoa se spala foarte bine in 4-5 ape, pentru a se elimina pelicula ce imbraca bobitele si care confera un gust amar)
  2. Dupa fierbere, quinoa se lasa cateva minute acoperita, pentru a absorbi eventuala apa ramasa si astfel devenind mai „pufoasa”.
  3. Intre timp, spanacul si menta se spala, se usuca in servetel si se toaca; se asaza intr-un bol incapator
  4. Merisoarele se taie bucati mai mari si se lasa cateva min. la marinat cu uleiul si mierea (amestecate in prealabil)
  5. Portocalele se curata si se scot feliutele, cu grija, astfel incat sa nu aiba pielitele albe; feliile de portocale se taie pe jumatate si se adauga in bol, peste verdeturi
  6. Se adauga semintele de rodie, coaja de portocale rasa si merisoarele pregatite ca mai sus.
  7. Se adauga quinoa , sare si piper si se omogenizeaza cu grija.
  8. Salata de quinoa cu merisoare si portocale rosii se lasa deoparte 10 min pentru ca aromele sa se intrepatrunda, dupa care se poate servi.

Daca va place aceasta reteta,Salata de quinoa cu merisoare si portocale rosii, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

S-ar putea să-ți placă și...

5 comentarii

  1. […] inca vreo 2-3 zile pe raftul meu din bucatarie pana i-a venit randul sa se imprieteneasca firesc cu ultima quinoa din casa si cu porumbul dulce cumparat cam tot pe atunci. Ce-mi mai ramane de spus referitor la […]

  2. […] sunt foarte fericita: am reusit sa cumpar si eu frumoasele portocale rosii! Le gasesc destul de rar, cred ca mai mult de 1-2 ori pe an nu reusesc sa le am pe masa. Iar anul […]

  3. Maria spune:

    Oau cata ingeniozitate. Multumim pt retetele minunate. ♥️♥️

  4. […] Moro. Ei bine, eu pe cele Moro le caut cu ardoare. Asta pentru că sunt cele mai intens colorate, au miezul sângeriu, puternic pigmentat. Cum le aleg? Foarte simplu: caut portocalele cu coaja cât mai roție posibil. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.