Taietei de orez cu lapte de cocos si scortisoara

share on:
taietei de orez cu lapte de cocos si scortisoara

Una din placerile simple ale copilariei era mai mereu o strachina de taietei cu lapte. Simplu, bun, rapid si cu gust de rasfat. Mai mereu imi placea ca taieteii mei cu lapte sa aiba si extra scortisoara–mereu am adorat mirosul si gustul scortisoarei. Si nu renunt nici acum la ea!

Exista insa, cazuri in care clasicii taietei cu lapte, desi gustosi si doriti, nu pot fi oferiti unei categorii tot mai mari de consumatori, de la mici la mari. Vorbim aici de celiaci si persoanele cu intoleranta la lactoza. Asta inseamna ca trebuie sa devenim si mai creativi decat pana acum si sa gasim acele combinatii gustoase care sa nu produca efecte adverse.

Asa se face ca, pentru ei, am adaptat rapid o simpla idee din copilarie si am folosit taieteii sticlosi din orez (fara gluten), pe care i-am inmuiat in lapte de cocos fierbinte. Laptele de cocos il prepar eu in casa mereu, nu-l cumpar decat daca am nevoie sa fac frisca de cocos (nu functioneaza din laptele de cocos facut de mine). In rest, e foarte simplu totul!

Dar sa nu va imaginati ca bunatatea aceasta este disponibila doar acestor doua categorii de consumatori mentionate de mine mai sus. Nu! Oricine se poate bucura de aceasta mica placere, noi am fost foarte incantati, inclusiv micul meu mofturos! 

Reteta Taietei de orez cu lapte de cocos si scortisoara

Taietei de orez cu lapte de cocos si scortisoara

Taietei de orez cu lapte de cocos si scortisoara–varianta vegana foarte aromata a clasicilor taieti cu lapte din copilarie, gandita special si pentru celiaci

  • 1 l lapte de cocos
  • 250 grame taietei de orez
  • indulcitor natural dupa gust
  • scortisoara pudra pentru finisare

Mod de preparare Taietei de orez cu lapte de cocos si scortisoara:

  1. Se infierbanta laptele de cocos
  2. Se adauga taieteii de orez si se pune capacul (taieteii se vor inmuia rapid in lichidul fierbinte)
  3. Se amesteca usor, se adauga indulcitorul preferat (optional)
  4. Taieteii de orez cu lapte de cocos se repartizeaza in boluri, se lasa putin la racorit, se pudreaza cu scortisoara si se servesc imediat.

Mai jos va las si un scurt video al unui mod mai rapid si mai comod de a obtine laptele de cocos in casa, in acelasi timp obtinand si minunatul UNT DE COCOS! 

Daca va place aceasta reteta,Taietei de orez cu lapte de cocos si scortisoara, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

8 Comments

    1. Buna! nu stiu, nu am asa ceva…ca forma, am vazut ca seamana aparatele intre ele. Poti, insa, sa incerci sau sa cauti specificatiile aparatului pe internet si sa vezi daca a reusit cineva acest lucru.

  1. Am cumparat o cutie cu lapte de cocos (pentru prima oara in viata) ca sa vad cum este. am facut-o cu orez si este tare gustoasa +scortisoara. am sa incerc si cu taitei de orez. Multumesc . F. bun.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: