Coltunasi fara gluten cu branza si smantana

share on:
coltunasi fara gluten cu branza si smantana

Acesti coltunasi fara gluten cu branza si smantana reprezinta a doua mea reteta (pe prima o vedeti aici–este un chec marmorat) de inspiratie traditional romaneasca  din cadrul campaniei  Gatim romaneste si fara gluten sustinuta de Schar. 

Daca ati urmarit mai atenti retetele mele dragi, ati observat ca eu nu gatesc nicium in stil traditional romanesc. De fapt, nu gatesc nimic specific vreunei tari–ci doar ceea ce-mi atrage atentia si imi face placere, ni se potriveste noua ca familie si ne face cu ochiul. Insa aceasta campanie imi e tare draga, deoarece ma scoate din zona de confort. Astfel de provocari imi pun imaginatia la incercare si ma ajuta sa gandesc lucrurile mai atent.

Asa se face ca avem cu totii de castigat: eu ma aplec mai mult spre cercetare si ma afund in bucuriile gatitului de placere, iar voi–retete cat mai variate care zic eu ca va vor incanta papilele, ochii si familiile!

Daca va plac retetele mele (atat checul marmorat fara gluten, cat si acesti coltunasi), va invit sa le votati, printr-un comentariu, la albumul de pe facebook, special creat pentru aceasta campanie. Trebuie sa stiti ca exista o supriza si pentru voi, cititorii mei: la finalul campaniei, Schar premiaza unul dintre cititorii care au lasat comentarii la acest album. Premiul consta intr-un cos cu produse fara gluten Schar si se va oferi in urma tragerii la sort cu ajutorul random.org.

Alte retete de coltunasi, traditionali romanesti si asiatici, gasiti mai jos

>Click pe poze pentru retete!

Reteta Coltunasi fara gluten cu branza si smantana

coltunasi fara gluten cu branza si smantana 1

Coltunasi fara gluten cu branza si smantana

  • 1 ou
  • 100 ml apa
  • 200 grame faina fara gluten dr. Schar (mix pentru paine + faina pentru presarat pe masa de lucru)
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 grame branza sarata rasa (eu am folosit cas si telemea de vaca)
  • smantana pentru servit

 Mod de preparare coltunasi fara gluten cu branza si smantana

  1. Din ou,apa sare si faina se framanta un aluat fin si cu consistenta mai densa, dar care nu se lipeste de maini
  2. Se pune o oala cu 2,5 l apa la fiert
  3. Se presara masa de lucru cu faina fara gluten Bread Mix de la dr. Schar si se intinde foaie fina aluatul pregatit ca mai sus.
  4. Se taie cercuri, cu ajutorul unui decupator rotund
  5. In centrul fiecarui cerc se repartizeaza branza rasa pregatita din timp
  6. Marginile cercurilor se umezesc cu putina apa, astfel incat sa ajute la sigilarea aluatului
  7. Se aduc marginile cercurilor una este alta, inchizand branza in interiorul aluatului
  8. Se preseaza bine marginile coltunasilor nou formati, dupa care se preseaza cu ajutorul dintilor unei furculite–astfel se obtin niste forme frumoase si se sigileaza mai bine aluatul astfel incat acestia sa nu se desfaca la fiert.
  9. Coltunasii astfel formati se plonjeaza in oala cu apa fierbinte si se fierb cateva min (7-8 min in cazul meu)–ei se vor ridica imediat la suprafata si trebuie intorsi din cand in cand, sa fiarba uniform.
  10. Se scot cu grija din oala cu apa si se servesc imediat, cu smantana proaspata.

coltunasi fara gluten cu branza si smantana preparare

Daca va place aceasta reteta,Coltunasi fara gluten cu branza si smantana, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: