Supa de rosii cu paste fara gluten

share on:
supa de rosii cu paste fara gluten 1

Supa de rosii este una dintre cele mai simple si iubite supe din meniurile romanilor, si nu numai. Fie ca se serveste cu orez, cu paste, quinoa (in ultima vreme) sau simpla, supa de rosii nu trece niciodata neobservata la masa si in general nimeni nu o refuza.

Cum se numara printre preferatele juniorului meu mofturos, evident ca o pregatesc si eu mai des, astfel incat sa stiu ca el este incantat si o mananca bucuros. Dupa ce am trecut de perioada in care era topit dupa quinoa, acum am ajuns in era pastelor. Drept pentru care, supa mea obisnuita a devenit o super supa de rosii cu paste fara gluten!

Aceasta reteta (la fel ca si checul marmorat fara gluten, painea traditionala cu cartofi fara gluten si  coltunasii fara gluten cu branza si smantana) participa la  campania  Gatim romaneste si fara gluten sustinuta de Schar. 

Daca va plac retetele mele fara gluten participante la aceasta campanie, va invit sa le votati, printr-un comentariu, la albumul de pe facebook, special creat pentru aceasta campanie. Trebuie sa stiti ca exista o supriza si pentru voi, cititorii mei: la finalul campaniei, Schar premiaza unul dintre cititorii care au lasat comentarii la acest album. Premiul consta intr-un cos cu produse fara gluten Schar si se va oferi in urma tragerii la sort cu ajutorul random.org.

Reteta Supa de rosii cu paste fara gluten

supa de rosii cu paste fara gluten

Supa de rosii cu paste fara gluten

  • -2 cartofi
  • -1 ceapa
  • -2 catei de usturoi
  • -1 ardei gras
  • -1 morcov
  • -1 l suc de rosii
  • -1 cub de unt
  • -sare (piper, dupa gust)
  • – 150 grame paste fara gluten (eu am folosit Anellini de la dr Schar)

 Mod de preparare Supa de rosii cu paste fara gluten:

  1. Legumele se spala, se taie bucati si se pun la fiert.
  2. Dupa ce legumele au fiert, se adauga sucul de rosii.
  3. Se transfera totul in vasul blenderului si se mixeaza pana se obtine o compozitie fina si catifelata
  4. Se adauga untul si se omogenizeaza; se potriveste de sare si piper
  5. Pastele fara gluten se fierb separat in apa cu sare; se strecoara si se adauga in supa de rosii (prefer sa fierb pastele separat, pentru a controla mai bine textura lor–trebuie sa fie al dente)
  6. Supa de rosii cu paste fara gluten se serveste calda.

Daca va place aceasta reteta,Supa de rosii cu paste fara gluten, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog.  Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: