Cheesecake fara coacere cu cafea

share on:
cheesecake fara coacere cu cafea 1

Am pregatit acest cheesecake fara coacere cu cafea special ca „suport” pentru frumosii mei toporasi din gradina. Poate o sa vi se para ciudat, dar atata i-am asteptat, atatea planuri mi-am facut si o gramada de retete cu toporasi mi-au zburat prin cap! Insa, pana la urma m-am gandit ca cel mai bine le sta asa, naturali, pe ceva bun, dulce super rapid si simplu. Hai, ca am gasit formula perfecta!

Ca acest cheesecake este fara coacere, v-ati prins din titlu. Dar este si fara blat! Exact pe modelul acesta. Daaar..acum l-am aromatizat cu cafea si scortisoara. Si ciocolata! M-am gandit ca n-aveam cum sa dau gres cu asa o combinatie. Si chiar asa a fost!

Desi acest cheesecake fara coacere cu cafea a fost micut (l-am pregatit in tava rotunda micuta, cu diametrul de 19 cm), a fost foarte mare pentru noi doi. Ca urmare, l-am taiat felii si l-am bagat la congelator. Iar acum…ghiciti cine are cea mai buna inghetata?

Reteta Cheesecake fara coacere cu cafea

cheesecake fara coacere cu cafea 2

Cheesecake fara coacere cu cafea

  • 1 kg branza cremoasa de vaci
  • 150 grame smantana (30 % grasime am folosit eu)
  • 30 grame cafea solubila
  • 75 grame ciocolata amaruie (a mea a fost ciocolata amaruie cu cafea)
  • 2 grame cuisoare pudra (optional)
  • 5 grame scortisoara pudra
  • 20 grame gelatina granule (2 pliculete)
  • 120 ml apa foarte rece
  • zahar pudra vanilat (dupa gust (eu am folosit cca 125 grame in total))
  • 250 grame mascarpone
  • capsuni (flori comestibile pentru decor (eu am folosit toporasi si flori de visin))

Mod de preparare Cheesecake fara coacere cu cafea:

  1. Se pregateste intai tava: fundul tavii se tapeteaza cu hartie de copt, iar peretii se ung cu putin ulei (acest procedeu va ajuta la desprinderea cheesecake-ului din tava, astfel incat forma sa ramana intacta)
  2. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, dupa care se topeste pe baie de aburi, pana ajunge in stare lichida (atentie: nu trebuie sa fiarba, altfel isi va pierde elasticitatea)
  3. Ciocolata se taie bucatele.
  4. Intr-un bol incapator se asaza branza de vaci cremoasa, se adauga zahar pudra vanilat, cafeaua solubila si smantana
  5. Se mixeaza totul, astfel incat sa se omogenizeze bine
  6. Se adauga ciocolata taiatasi pudra de cuisoare si se omogenizeaza
  7. Se incorporeaza cu grija gelatina topita (eu prefer sa iau o cantitate mica din crema de branza, o adaug peste gelatina, amestec totula bine, iar compozitia rezultata o incorporez apoi in restul de crema de branza din bol)
  8. Compozitia rezultata se toarna cu grija in forma pregatita dinainte, se bate usor de masa, pentru a scoate eventualele bule de aer si se introduce forma la congelator 2-3 ore, sau pana ingheata bine
  9. Se scoate cu grija tortul inghetat din forma si se asaza pe platou; se lasa deoparte
  10. Se pregateste crema de mascarpone astfel: se mixeaza bine mascarpone cu zahar pudra vanilat–va rezulta o emulsie foarte fina si aromata, care se asaza intr-un sac a poche si cu care se decoreaza cheesecake-ul congelat (eu am folosit un dui simplu); fiing baza congelata, crema de mascarpone se va intari si ea imediat si va avea o tinuta frumoasa
  11. Se introduce tortul in frigider si se lasa cateva ore sa se dezghete lent, pastrandu-si tinuta si forma eleganta.
  12. Inainte de momentul servirii se pudreaza cu scortisoara si se decoreaza cu capsuni si flori comestibile. Este un tort-mousse foarte fin, delicat si deosebit, potrivit si in orice ocazie festiva.

cheesecake fara coacere cu cafea

Daca va place aceasta reteta,Cheesecake fara coacere cu cafea, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

19 Comments

  1. Scuza-ma , inainte de a intreba chiar am recitit pct.8, ca sa nu ma fac de ras, cand spui ca se pune in tava….si nevazand dimensiunea nu m-am gandit ca e scrisa in alta parte. Hahaha. Asa ca tot am dat gres. Scuze si multumesc.

  2. Suna bine, dar unde se foloseste cafeaua?! Am tot citit pasii si nu vad „nici o urma de cafea”…

  3. Superbă rețeta , întrebarea mea este , in crema de brânza s-ar putea introduce fructe . Când ai un copil mic in casa ar mânca și el dar nu cu cafea sau ciocolată . Mulțumesc și sa ai parte de o săptămâna liniștita .

  4. Excelenta reteta!Ador deserturile(nu foarte dulci) care nu necesita coacere.Arata superb si nu ma-ndoiesc ca e si foarte gustos!Am o singura nelamurire:cele 120ml de apa rece sunt pentru hidratat gelatina?Multumesc pentru reteta!O zi frumoasa!

  5. Buna! Reteta pare minunata si vreau sa o incerc saptamana viitoare! Am 2 intrebari, va rog:
    1. Oare pot sa pun cafea la gelatina in loc de apa rece si sa renunt la cafea solubila?
    2. E ok sa pun tortul de la inceput in frigider si nu in congelator? Si sa il las mai mult timp? (Nu am loc in congelator pentru tava de cheescake :()

    Multumesc!

    1. Buna!
      1. Da, se poate, dar cafeaua trebuie sa fie rece si foarte concentrata.
      2. Se poate lasa si la frigider, dar timpul de stat acolo trebuie sa fie mai mare.
      Pofta buna si Sarbatori luminate!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: