Oua in crusta de verdeturi si ciuperci la cuptor

share on:
oua in crusta de verdeturi si ciuperci la cuptor

In fiecare an incerc ceva nou pentru sarbatori. La fel fac si acum si va aduc un preparat cu totul nou: Oua in crusta de verdeturi si ciuperci la cuptor. Cum la noi droburile si cele mai multe dintre mancaruri sunt fara carne, bazate pe legume cat mai variate si verdeturi multe, parca si timpul de preparare e ceva mai scurt. Asa pot incerca mai multe idei, in ciuda timpului meu tot mai restrans.

Stiu, am spus-o de multe ori si o repet: semi-preparatele din comert nu reprezinta o optiune pentru noi. Si nu din fita, ochi dati peste cap sau autosuficienta inutila. Dar pentru ca sunt alergica la conservanti. Rau de tot! Si la fel e si copilul (care, intre noi fie vorba, e deja baiat mare!) Le simt in primele minute si starea de rau incepe sa se instaleze. Nu ma paraseste decat atunci cand si ultima picatura din conservant a fost eliminat–adica ma tine ceva!

Acesta este si unul dintre motivele pentru care tin mortis sa pegatesc in casa mancarea de toate zilele in proportie cat mai mare. Desi timpul e limitat. Desi oboseala e foarte mare, uneori spre crunta. Desi cateodata m-as arunca in pat cu o carte buna in mana. Desi….

Dar sa nu uitam care este postarea de azi: Oua in crusta de verdeturi si ciuperci la cuptor! Daca vreti sa le pregatiti in varianta mini, inlocuiti ouale de gaina cu oua de prepelita. Pentru „maxi” ar fi ouale de strut, doar ca eu nu le-am incercat niciodata si nu stiu cum sunt.

Nu aveti nevoie de multe ingrediente si nici nu le veti cauta mult: toate sunt de sezon, proaspete si suculente, de primavara! Bineinteles ca puteti adapta reteta mea dupa cum doriti, reteta nu este batuta in cuie. De fapt, nimic nu e batut in cuie!

oua in crusta de verdeturi si ciuperci la cuptor 1

Oua in crusta de verdeturi si ciuperci la cuptor

  • 6 oua fierte tari
  • 250 grame ciuperci
  • 3 albusuri
  • sare (piper dupa gust)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • putin ulei pentru uns formele

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
  2. Verdeturile se spala sub jel de apa rece, dupa care se sterg cu prosopul de hartie; se toaca marunt si se asaza intr-un bol incapator
  3. Ciupercile se sterg foarte bine cu o periuta moale, sa nu ramana niciun fir de praf; se toaca ciupercile cu cutitul.
  4. Se adauga in bol, peste verdeturi.
  5. Ardeiul se spala, se scoate cotorul si semintele si se toaca marunt; se adauga in bolul cu legume
  6. Se adauga sare si piper
  7. Se bat albusurile cu furculita, cat sa se desfaca, dupa care se toarna in bol
  8. Se omogenizeaza toate ingredientele
  9. Se ung formele alese cu putin ulei (eu am ales 6 forme de briose)
  10. Se asaza cate o lingurita din umplutura de mai sus in fiecare forma de briosa
  11. Se asaza cate 1 ou fiert in fiecare forma, iar restul de umplutura se toarna in forme, imbracand bine ouale.
  12. Se introduce tava cu ouale astfel pregatite in cuptorul preincalzit; se coc la foc moderat (180 grade) pana cand se rumenesc frumos
  13. Se lasa cateva minute la racorit in tava, dupa care se scot cu grija din forme si se lasa la racit complet pe un grilaj; se feliaza dupa racirea completa.

Daca va place aceasta reteta, nu ezitati sa acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

6 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: