Quinoa in stil mexican

share on:
Quinoa in stil mexican

Zilele trecute am incercat quinoa in stil mexican, in primul rand datorita faptului ca nu sunt prietena cu fasolea boabe. Suna ciudat, dar chiar asa este! Nu prea reusesc sa ma impac cu ea, desi am tot incercat retete si idei diferite. Stiu ca este sanatoasa si chiar gustoasa, daca reusesti sa gasesti combinatiile potrivite pentru tine. Asa ca m-am hotarat sa-i mai dau inca o sansa. Si s-o introduc sporadic in preparate. Asa a functionat de minune!

De mult aveam in minte ideea de a pregati quinoa in stil mexican, dar pana acum nu s-a ivit ocazia. Plimbandu-ma cu sotul meu prin market (rareori se intampla asta–el este cel care face cumparaturile de obicei, eu parca sunt de pe alta planeta) am zarit pe raft conservele de fasole rosie si brusc mi s-a aprins beculetul. Asa ca i-am spus :”Hai sa cumparam si o conserva din asta!” E drept ca el s-a uitat cu surprindere la mine, dar n-a spus nimic si a pus conserva in cosul de cumparaturi.

A mai stat conserva asta inca vreo 2-3 zile pe raftul meu din bucatarie pana i-a venit randul sa se imprieteneasca firesc cu ultima quinoa din casa si cu porumbul dulce cumparat cam tot pe atunci. Ce-mi mai ramane de spus referitor la aceasta  quinoa in stil mexican? Numai cuvinte de lauda: este absolut delicioasa, se prepara super rapid, nu se simte fasolea in mod puternic, dar stii ca e acolo, combinatia de arome e grozava…si restul descoperiti voi!

Si mai am un pot pentru voi: Pentru un gust de neuitat, quinoa in stil mexican se serveste neaparat cu guacamole!

Reteta Quinoa in stil mexican

Quinoa in stil mexican 1

Quinoa in stil mexican

  • 125 grame rosii in bulion
  • 125 grame fasole boabe rosii fierte
  • 125 grame porumb dulce fiert
  • 250 grame quinoa fiarta
  • sare (piper, chili dupa gust)
  • 2-3 fire patrunjel
  • 1 lingura suc de lime proaspat stors

 

Mod de preparare Quinoa in stil mexican

Daca aveti quinoa gata fiarta, totul va merge extrem de repede. daca insa quinoa nu este pregatita, urmati pasii de mai jos:

  1. Quinoa se hidrateaza cateva ore in apa cu putina zeama de lamaie, dupa care se scurge si se fierbe in apa cu putina sare (daca nu aveti timp de hidratare, quinoa se spala foarte bine in 4-5 ape, pentru a se elimina pelicula ce imbraca bobitele si care confera un gust amar)
  2. Dupa fierbere, quinoa se lasa cateva minute acoperita, pentru a absorbi eventuala apa ramasa si astfel devenind mai „pufoasa”.
 Si acum, sa trecem la prepararea propriu-zisa a acestei Quinoa in stil mexican:
  1. Se taie rosiile in sos cubulete si se pun deoparte.
  2. Intr-un vas incapator se infierbanta quinoa (daca e nevoie, se mai adauga putina apa, sa nu se prinda de fund)
  3. Se adauga rosiile cubulete si sosul lor; se amesteca bine
  4. Se lasa pe foc mic cca 5 min.
  5. Se adauga fasolea boabe fiarta si porumbul fiert; se amesteca pe foc si se mai lasa inca 5 min.
  6. Se stinge focul si se potriveste de sare, piper, chili.
  7. Se adauga patrunjelul tocat marunt si sucul de lime; se omogenizeaza si se serveste cu guacamole.

Daca va place aceasta reteta,Quinoa in stil mexican, nu ezitati sa acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

14 Comments

  1. Sarut mana pentru masa. Tocmai am mancat reteta ta minune. Spun minune pentru ca am facut-o foarte repede. E foarte, foarte gustoasa, mai ales ca e pentru prima data cind am mancat quinoa (m-am temut foarte tare cind am spalat-o sa nu o pierd …… ? …. si vorba aceea de ce te temi de aceea nu scapi …. am dovedit-o pina la urma … cu o sita cam mica dar a fost ok). Multumesc pentru reteta …. Intra la favorite ?.

  2. Pingback: Rețete fitness sănătoase - idei pentru mic dejun, prânz și cină
  3. Buna,sa inteleg ca daca urmez pasii 1 si 2 nu tb sa ma mai chinui cu spalat de quinoua?eu peste tot am citit ca tb spalata in f multe ape si chestia asta imi cam da batai de cap.Cu stima,Violeta

    1. Nuuuu, in niciun caz quinoa nu se lasa nespalata. Chestia aata cu spalatul in multe ape e pentru a indeparta saponinele. Eu o spal in sita, sub jet de apa si framantand cu mana, sa fiu sigura ca am indepartat primul strat, cel amarui. Chiar se si schimba putin la culoare, nu mai e atat de alba.

  4. Zilele trecute am mancar o salata cu quinoa in Austria intrun mare restaurant, mi-a placut la nebunie. Azi am cumnparat si m-a inspirat reteta! Multumesc!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: