Ciocolata raw vegana e un soi de „must have” la noi acasa, in special pentru mine! O pregatesc destul de des, in diverse variante, in functie de ingredientele pe care le am la indemana si preferintele de moment. Ciocolata raw am mai adus pe blog si sub alte forme, dar acum m-am gandit sa va si arat intr-un video scurt cam cum arata compozitia aceasta si cat de repede se prepara. In plus de asta, veti vedea ca este o reteta fara coacere, super rapida si gata de mancat in cca 30 minute (sau mai putin, in functie de cat de repede se raceste compozitia). Si poate fi pregatita si alaturi de cei mici: sigur se vor distra bine in bucatarie!
Pe langa faptul ca e super rapida, Ciocolata raw vegana este si foarte versatila! Vreti s-o mai inchideti la culoare? Nimic mai simplu: inlocuiti o parte (sau chiar toata cantitatea) de cacao cu pudra de roscove! Doriti sa-i reglati dulceata? N-aveti altceva de facut decat sa va alegeti indulcitorul preferat si sa adaugati atat cat va place! Doriti sa-i dati aromele preferate? Pai…picurati un strop din uleiul esential preferat (eu ador menta si citricele)! Doriti sa-i conferiti o textura mai crunchy, sau, poate, mai fructata? Hocus-pocus! Adaugati nuci/alune maruntite sau fructe liofilizate…si ta-daaaaaa!
Si de asemenea, folositi si formele voastre favorite (eu le ador pe cele de silicon, sunt foarte usor de folosit). In plus, puteti sa-i mariti/scadea/elimina fulgii de cocos din reteta mea si sa obtineti o ciocolata raw vegana mult mai fina doar din untul de cacao, indulcitor, cacao si ulei de cocos. Saaaaau…puteti scadea/elimina cantitatea de ulei de cocos pentru a obtine o ciocolata mult mai stabila si care nu se topeste nicicum imediat ce ai luat-o in mana.
Atentie, insa! Daca alegeti sa folositi o cantitate mai mare de ulei de cocos (sau doar ulei de cocos, fara unt de cacao), puteti avea surpriza ca acesta sa se separe, sa nu reusiti sa amestecati bine indulcitorul si restul de ingrediente, iar ciocolata sa aiba 2 culori (uleiul de cocos se va ridica). Recunosc ca eu am folosit la limita superioara cantitatea de ulei de cocos, dar voi o puteti scadea fara probleme, pentru o reusita mult mai solida decat a mea (mai ales daca sunteti la inceput si nu sunteti familiarizati cu ciocolata raw). In rest…nu are cum sa nu iasa!
Reteta Ciocolata raw vegana
Ciocolata raw vegana
- 25 grame fulgi de cocos macinati
- 60 ml ulei de cocos topit (sau mai putin, pentru o rezistenta mai mare a bomboanelor)
- 150 ml unt de cacao topit
- 50 grame sirop de artar (sau dupa gust)
- 50 grame cacao pudra
Mod de preparare :
- Intr-un bol se amesteca bine ingredientele uscate
- Se incorporeaza uleiurile si siropul de artar
- Se omogenizeaza foarte bine
- Se toarna cu grija in forme, dupa care se dau la congelator 30 min
- Se scot bomboanele de Ciocolata raw vegana din forme si se lasa 10 min la temperatura camerei, dupa care se pot servi.
- Se pastreaza la rece (in frigider) pana in momentul servirii, pentru a evita topirea lor excesiva (desi nu se dezintegreaza, daca la asta va ganditi !)
Felul in care am pregatit aceasta reteta ,Ciocolata raw vegana, este in format video. Vizionandu-l, veti gasi enumerate, din nou, ingredientele folosite si modul de preparare. Va invit sa vizionati reteta propusa de mine si nu uitati ca va astept sa va abonati la canalul culinar, pentru a fi la curent cu toate retetele mele video!
Daca va place aceasta reteta,Ciocolata raw vegana, nu ezitati sa lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!
Felicitari pentru reteta, asi dori sa intreb daca stiti dumneavoastra cum se face ciocolata vegana cu spirulina si sare de himalaya. Va multumesc mult. Duminica placuta.
multumesc mult! Depinde ce doriti sa obtineti: daca doriti sa obtineti o ciocolata verde, atunci nu mai adaugati cacao si puneti putina pudra de spirulina (va iesi de fapt o ciocolata vegana alba, dar pe care o colorati), saaau aveti posibilitatea sa adaugati spirulina pudra in reteta mea…in acest caz, veti obtine tot o ciocolata neagra, insa cu spirulina ascunsa. Sarea de himalaya se adauga de preferinta la final, presarandu-se peste ciocolata asezata deja in forme, inainte de a o introduce la rece. Duminica frumoasa!
Buna ziua. As vrea sa incerc…ma gandeam innloc de umplutura de cocos ce as putea pune? Multumesc
Buna ziua! Puteti sa nu puneti deloc umplutura, sau puteti folosi o pasta de fructe uscate, ca varianta.
Cum as putea inlocui siropul de artar cu zahar brun? Nu imi place gustul siropului de artar 🙁
pur si simplu, puneti zahar brun dupa gust
[…] „Crema” acestei prajituri este un gem de cirese amare fara zahar, iar glazura este o varianta simplificata de ciocolata de casa raw vegana. […]
Daca nu folosesc deloc pudra de cacao si folosesc numai roscove am sanse sa-mi iasa? Uleiurile se incalzesc a.s sa obtinem lichid? Am incercat varianta la rece…si nu-mi curge frumos in forme. A trebuit sa aranjez cu lingurita, compozitia intarindu-se si …au iesit mai degraba bomboane de caramel.
da, uleiurile se incalzesc in vase cu apa calda, ca sa redevina lichide. Sigur, ies bine si cu pudra de roscove
Bună! Ce fel de cacao ai folosit? Este una specială, sau putem folosi din supermarket gen dr. oetker?
Buna! Eu am folosit o cacao raw, de la plafar. Dar poti folosi ce cacao ai.
Buna ziua, am incercat sa fac fara fulgi de cocos. Se pare ca in compozitia mea s-a simtit lipsa consistentei acestui produs. Cum pot modifica reteta fara sa adaug acesti fulgi? Eu am pus cativa biscuiti sfaraati dar nu a fost suficient. Am avut mult ulei de cacao adunat pe margine si dedesubt. Ga gust este pe placul meu, a iesit o ciocolata neagra, AM inlocuit si cacaua cu pudra de roscove.
Buna ziua! Se pare ca ati creat o noua reteta, pe care eu nu o cunosc. Prin urmare, nu stiu ce sa spun.
[…] la lactoza, ci si tuturor celor care isi doresc (sau au adoptat deja) un stil de viata vegan si raw-vegan. Si nu doar atat, as zice eu! Este o idee excelenta chiar si pentru omnivori, iar copiii vor fi si […]