Salata la borcan cu piersici si cous cous -Video

share on:
Salata la borcan cu piersici si cous cous

Salata la borcan cu piersici si cous cous reprezinta intotdeauna o alegere sanatoasa si rapida cand suntem pe fuga. Fie ca te grabesti la birou, ori ajungi acasa seara frant de oboseala  si atat de flamand ca ai manca tot ce e prin frigider, un borcan cu salata gata pregatita este o adevarata salvare.

Variante pentru salata la borcan sunt nenumarate, practic se poate construi o salata  personalizata (aici e un infografic gratuit cu modul de a pregati salata perfecta) in cateva minute! Asadar, e cam imposibil sa ajungi la saturatie ori plictiseala, pentru ca salatele sunt mereu altele, colorate si vesele!

Si daca stau bine sa ma gandesc, salata la borcan este si foarte versatila: se poate lua la birou, dar si la picnic. Se strecoara usor in cosul cu bunatati pentru picnic, ba chiar se pot pune mai multe borcanele cu salate variate. Asa culoarea si diversitatea nu vor lipsi!

Si eu ador diversitatea, asa ca imi place sa asez mai multe borcanele cu salata (fiecare borcanel contine o alta salata), iar cand am nevoie il iau pe cel care ma atrage cel mai mult. Nu tin mai mult de 2 zile borcanelele mele la rece, dar si eu sunt o maaare consumatoare de salate!

De fapt, mai toate mesele mele se invart in jurul salatelor: uneori, ele reprezinta o masa in sine, alteori insotesc felul principal. Vara, ma axez mai mult pe salate usoare, cu legume proaspete si in care mai incorporez si fructe de sezon (cum sunt piersicile din salata la borcan de azi). Iarna am nevoie de retete mai consistente, asa ca isi fac mai des loc leguminoasele (nautul e preferatul meu) si radacinoasele. Insa niciodata nu lipsesc verdeturile, pe care le aduc la masa mea cu fiecare ocazie!

O idee foarte buna este sa va imprieteniti si cu germenii si vlastarii: ultimele studii demonstreaza ca plantele care contin cantitatea cea mai mare de vitamine si nutrienti sunt tocmai aceste minuscule minuni verzi.

Reteta Salata la borcan cu piersici si cous cous

Salata la borcan cu piersici si cous cous 1

Salata la borcan cu piersici si cous cous – Reteta Video

  • 150 grame cous cous oparit si scurs bine
  • 1 piersica taiata cuburi
  • boabe de rodie
  • 1 fir ceapa verde taiat rondele
  • 2-3 fire menta verde (frunze)
  • salata verde
  • 50 grame nuci
  • Pentru dressing:
  • 1 lingurita mustar (eu am folosit mustarul meu facut in casa, foarte iute)
  • 1 lingurita miere
  • 35 ml ulei masline extravirgin
  • suc de lamaie
  • sare (piper)

Mod de preparare Salata la borcan cu piersici si cous cous:

  1. Intai se prepara dressingul: ingredientele prevazute in reteta se asaza intr-un bol si se omogenizeaza (varianta: ingredientele se pot aseza intr-un borcanel, se pune capacul si se agita bine, astfel incat continutul sau sa se transforme foarte rapid si usor in dressingul pentru salata)
  2. In borcanul pregatit dinainte pentru a monta salata, se asaza cous cous-ul, dupa care se toarna dressingul de mai sus
  3. Urmeaza asezarea restului ingredientelor, in straturi. Eu am asezat asa: boabe de rodie, ceapa verde, piersici, salata, nuci si menta
  4. Se inchide borconul ermetic si se transfera in frigider pana la momentul utilizarii.
  5. Inainte de servire, pur si simplu intoarceti borcanul cu fundul in sus si lasati-l asa cca 5 min, timp in care dressingul va trece prin toate straturile ingredientelor si va asezona salata.
  6. Salata la borcan cu piersici si cous cous se serveste direct din borcan (varianta preferata de mine, maia les cand mi-e foame), fie se rastoarna intr-un bol.

Pentru a vedea mai bine ce si cum se intampla cu aceasta Salata la borcan cu piersici si cous cous, mai bine urmariti filmuletul de mai jos si nu uitati sa va abonati la canalul meu, pentru a fi la curent cu toate retetele mele viitoare in timp real!

 

Daca va place reteta mea,Salata la borcan cu piersici si cous cous, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: