Paste rapide cu legume-One Pot Pasta-Video

share on:
Paste rapide cu legume One Pot Pasta

Reteta zilei de astazi este una super simpla si super rapida, dupa cum arata si numele: Paste rapide cu legume-One Pot Pasta. De ce sunt super rapide, cred ca e lesne de inteles. Dar de ce se numesc si One Pot pasta? Si asta-i simplu: pentru totul se gateste intr-un singur vas (one pot), fara sa mai fie nevoie sa fierbem pastele separat, urmand instructiunile de pe pachet, apoi sa le scurgem, sa pregatim separat toppingul ales , pentru ca in final sa adaugam si pastele fierte.

Sigur, este excelent si asa, dar cand te grabesti, totul devine o cursa contra cronometru. Iar cand ai doar un singur vas de spalat la final, parca-ti vine sa te bati cu mana pe spate si sa te feliciti, nu-i asa? Ei bine, da, eu sunt maestra la asa ceva!

Intorcandu-ma la reteta aici de fata, va spun ca aceste paste rapide cu legume nu urmeaza o linie foarte stricta. Si ce-mi place mie mai mult si mai mult la genul acesta de retete super-rapide si simple este tocmai acest fapt: ca le poate face oricine cat ai clipi. Si nici nu ai nevoie de ingrediente fixe, fara de care nu-ti iese reteta. Important este sa nu lipseasca pastele (evident!). Iar de aici, posibilitatile sunt nelimitate: puteti adauga in oala absolut tot ce va place si aveti la indemana.

Cum noi consumam foarte multe legume, am imprietenit pastele cu legumele de prin frigider (morcov, dovlecel, ceapa verde, rosii). Am mai dat de un borcanel cu o minunata pasta de rosii cu ardei grasi primita de la soacra mea (geniale: si soacra si pasta de rosii!). N-am mai avut nevoie decat de sare si piper…si cam asta a fost tot!

Reteta v-o las in cele ce urmeaza!

Paste rapide cu legume-One Pot Pasta

Paste rapide cu legume-One Pot Pasta-Video

  • 200 grame paste
  • 2 morcov mic ras
  • 2 dovlecel zucchini cubulete
  • 2 linguri ulei
  • 50 grame pasta de rosii cu ardei gras
  • 3-4 fire ceapa verde
  • rosii cherry (ale mele sunt galbene)
  • sare (piper)
  • apa plata/supa de legume (75/100 ml)
  • 1 lingura plante aromatice proaspete (eu am folosit busuioc si oregano din curte)

Mod de preparare Paste rapide cu legume-One Pot Pasta:

  1. Se incinge uleiul, se adauga ceapa rondele, morcovul ras si dovlecelul cubulete; se amesteca usor
  2. dupa 1-2 min. se adauga pasta de rosii si ardei
  3. Se condimenteaza cu sare si piper
  4. se adauga pastele si s etoarna apa/supa
  5. Se amesteca, se pune capacul si se lasa la fiert pana cand pastele ajung la consistenta al dente
  6. Se adauga rosiile taiate in jumatati, plantele aromatice, se omogenizeaza si se potriveste de sare (daca e cazul)
  7. Se servesc imediat, decorate cu rondele de ceapa verde

Pentru a vedea mai bine ce si cum se intampla cu aceaste Paste rapide cu legume-One Pot Pasta, mai bine urmariti filmuletul de mai jos si nu uitati sa va abonati la canalul meu, pentru a fi la curent cu toate retetele mele viitoare in timp real!

Daca va place reteta mea,Paste rapide cu legume-One Pot Pasta, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: