Spaghete cu sos de rosii cherry si busuioc

share on:
spaghete cu sos de rosii cherry si busuioc

Au trecut cateva zile de cand am pregatit aceste Spaghete cu sos de rosii cherry si busuioc, dar pentru ca rosii cherry gustoase inca se mai gasesc pe piata, m-am grabit sa vin, totusi cu reteta!

E adevarat ca am fost atat de incantata de savoarea acestui preparat simplu si rapid, incat am postat pe facebook fotografia sa aproape in timp real! Da, si avoi ati fost entuziasmati, stiu…asa cum stiu ca inca de atunci asteptati reteta. In speranta ca nu vi s-au lungit urechile de foame, am ajuns, totusi, pe blog, cu ale mele Spaghete cu sos de rosii cherry si busuioc!

Va spuneam atunci ca ziua aceea a fost infuzata de una din bucuriile mele marunte care nu m-a parasit multe ore: aveam cele mai frumoase rosii cherry bio, cultivate si ingrijite de colegul meu, care isi pune zi de zi tot sufletul in gradina. Si asta se vede si se simte in fiecare rosioara, in fiecare mar, floare sau ardei gras care trec de poarta lui, luand drumurile clientilor iubitori de produse locale.

Odata ajunsa acasa cu minunatele mele rosii, m-am si apucat de treaba: le-am spalat cu grija pe toate si le-am uscat cu servetelul (da, pe fiecare dintre ele le-am luat la mangaiat–munca de chinez batran, stiu, dar ataaat de multa bucurie mi-a adus!). Apoi le-am inspectat sa nu fie vreuna lovita ori prea coapta si le-am asezat in pungute, apoi…au luat drumul congelatorului, sa fie si la iarna bucuria verii, nu?

Am oprit, totusi, si o parte de globulete din acestea rosii (mie asa mi se pareau ca arata: ca niste mici globuri delicate si stralucitoare, numai bune de agatat in bradutul de Craciun) si mi-am programat ceva simplu si delicios, la care ma gandeam de ceva vreme: Spaghete cu sos de rosii cherry si busuioc!

Rosii delicioase aveam, usturoi romanesc tocmai cumparasem (alta bucurie marunta si contagioasa), iar in borcanul de pe raft aveam cel mai aromat busuioc rosu, pe care-l uscasem din timp si pe care-l pastrasem tocmai pentru astfel de momente speciale.

Spaghetele erau si ele in dulap, aveam din acelea foarte fine si subtirele, delicate si dragute. Pana de curand nu acordasem atentie numarului inscris pe cutiile cu spaghete (Barilla cumparam cel mai des): stiam ca are ceva de-a face cu grosimea pastelor, dar mai niciodata nu eram atenta la acest aspect. Ei bine, intamplarea face ca acestea sa fie unele subtiri si lungi, de mi-e fost mai mare dragul sa le pun in oala, la fiert! Si mi-am decretat in gand ca le voi cumpara mai des, prea sunt elegante!

Reteta Spaghete cu sos de rosii cherry si busuioc

Spaghete cu sos de rosii cherry si busuioc

  • 200 grame spaghete
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingurita busuioc maruntit (eu am folosit uscat)
  • 350 grame rosii bine coapte pt sos
  • 150 grame rosii cherry intregi
  • sare (piper dupa gust (stiu, la rosii se recomanda si un strop de zahar, sa le corecteze aciditatea–eu nu folosesc))

Mod de preparare Spaghete cu sos de rosii cherry si busuioc:

  1. Se fierb spaghetele, conform instructiunilor de pe pachet, dupa care se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa deoparte (apa in care au fiert nu se arunca toata, ci se pastreaza putina pentru a lega sosul de rosii)
  2. Se curata ceapa si se taie marunt
  3. Se curata usturoiul si se toaca
  4. Rosiile pt. sos se paseaza in blender si se lasa deoparte
  5. Se incinge uleiul, se adauga ceapa si usturoiul si se amesteca usor, sa nu se arda
  6. Se adauga rosiile pasate si busuiocul
  7. Se adauga 1 ceasca apa fierbinte ramasa de la fierberea spaghetelor (amidonul lasat de paste va ajuta la legarea sosului)
  8. Se pune capacul si se lasa la fiert 7-8 min., amestecand din cand in cand
  9. La final, se adauga busuiocul si rosiile cherry; se mai lasa sosul la fiert inca 2-3 min la foc mic (cratita cu sos se agita putin pe foc, nu se amesteca deloc cu spatula, pentru a nu sparge rosioarele)
  10. Se adauga spaghetele fierte, se stinge focul, si se lasa 5 min in tigaie pentru ca aromele sa se intrepatrunda (eu am folosit o tigaie de fonta, care a mentinut caldura foarte bine chiar si dupa stingerea focului)
  11. Se servesc imediat.

Daca va place reteta mea,Spaghete cu sos de rosii cherry si busuioc, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

 

1 Comment

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: