Mini tacos fara carne –Reteta Video

share on:
Mini tacos fara carne 0

Sa va spun cum am ajuns sa fac eu astazi acesti mini tacos fara carne! De mult ii planuiam eu, de mult de tot! Dar se tot intampla sa nu gasesc foi de tortillas in comert. Da, stiu, le-as fi putut pregati eu acasa, asa cum am facut aici. Dar, sincera sa fiu, nu am gasit si timpul necesar pentru asta. Si chiar mi-as fi dorit ca macar pe ele sa le cumpar.

Si, pentru ca am tot cochetat cu ideea, dar inca nu gasisem solutie, m-am reorientat spre lipii si am facut tacos in cosulete.  Excelenti! Doar ca …mai era ceva! Nu eram pe deplin multumita, aveam eu un pitic pe creier, cum se spune si imi tot lungeam gatul dupa foile de tortillas prin magazine (asa, rar, cum mi se intampla mie sa ajung printre rafturile marketurilor).

Intr-un final, le-am ochit bine. Stiu clar raionul, asa ca am si specificat si subliniat pe lista de cumparaturi pe care i-am intins-o sotului (stiti doar ca el se ocupa cu treburile acestea in familia noastra!). Evident ca s-a intors acasa cu pachetul de tortillas, exact asa cum ii explicasem eu.

Aveam deja absolut totul pregatit, asa ca nu mai aveam nicio scuza sa nu ma apuc sa prepar minunatiile de mini tacos fara carne. Hai, ca-s simple de tot! Mai mult imi ia mie sa povestesc aici ce si cum decat va ia voua sa le pregatiti.

Si daaaaa, baietii mei au fost foarte incantati de rezultatul final! Iar eu si mai si, vazand incantarea lor!

P.S Bineinteles ca-i puteti umple cu tot ce doriti si va indeamna inima, eu am preferat varianta cat mai simpla si rapida. Insa tehnica de pregatire a cojilor pentru tacos face toti banii, pe cuvant! Si va invit sa vizionati filmuletul de mai jos ca sa va convingeti!

Reteta Mini tacos fara carne

Mini tacos fara carne –Reteta Video

  • 1 pachet tortillas din comert
  • 35 ml ulei masline
  • sare (piper, chili dupa gust)
  • 1/4 lingurita pudra usturoi
  • 1 avocado cuburi (eventual stropit cu zeama de lamaie sa nu oxideze + 1 avocado pasta)
  • sos de rosii
  • cheddar ras (sau mozzarella)
  • masline rondele

Mod de preparare Mini tacos fara carne:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 garde
  2. Se scot foile de tortillas din pachet si se decupeaza cercuri micute cu un decupator (sau pahar mai mare)
  3. Uleiul se amesteca bine cu pudra de usturoi si sare; cu aceasta compozitie se ung cercurile de tortillas
  4. Se asaza foile de tortillas pe spatele unei tavi de briose, astfel incat ele sa se onduleze in forma specifica pt tacos
  5. Se introduce tava in cuptor (5 min, 200 grade)
  6. Se lasa cojile la racit, dupa care se vor umple cu sos de rosii, masline si cheddar ras
  7. Se asaza tacos umplute intr-o alta tava de sticla termorezistenta si se dau la cuptor inca 5 min (tot 200 grade)
  8. Se decoreaza cu avocado cuburi si se servesc imediat cu pasta de avocada ( guacamole). Observatie: Puteti dilua guacamole, sa iasa mai cremos, sau sa pregatiti tzatziki cu avocado . Eu am preferat sa pasez pur si simplu avocado cu furculita, sa-i adaug sare, piper si putina zeama de lamaie, sa nu oxideze–de aceea arata atat de densa!

Pentru a vedea mai bine ce si cum se intampla cu acesti Mini tacos fara carne, mai bine urmariti filmuletul de mai jos si nu uitati sa va abonati la canalul meu, pentru a fi la curent cu toate retetele mele viitoare in timp real!

 

Daca va place reteta mea,Mini tacos fara carne, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: