Hummus cu dovleac copt cu cimbru

share on:
Hummus cu dovleac copt cu cimbru

Acest Hummus cu dovleac copt cu cimbru este propunerea mea pentru un aperitiv vegan colorat si gustos, care este gata in doar cateva minute! Indiferent ca-l asezati pe masa de sarbatoare, ori intr-o zi obisnuita, la pranz, la cina ori la micul dejun, aroma si savoarea sa nu va lasa pe nimeni indiferent!

Nu aveti nevoie decat de 3-4 ingrediente, ierburi aromate si condimentele preferate. Se gasesc toate foarte usor si rapid, iar masa este gata cat ai zice „hummus”.

Inainte sa va las reteta pentru acest Hummus cu dovleac copt cu cimbru, o sa va spun ca eu l-am incercat si in varianta cu fasole alba ( in loc de naut–eu l-am utilizat pe cel de la Sun Food) si cu mazare galbena, si cu linte. Este la fel de gustos in fiecare din aceste moduri. Si va asigurati mereu o reteta noua, cu variatie la masa!

Hummus cu dovleac copt si cimbru 2

Hummus cu dovleac copt

  • 1 conserva naut Sun Food (400 grame)
  • 1 felie dovleac copt (a mea a cantarit cca 250 grame)
  • sare (piper dupa gust)
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml ulei masline
  • zeama de la 1 lamaie (sau dupa gust)
  • 20 ml ulei susan (optional–eu nu adaug mereu)
  • 1 lingurita pudra de cimbru uscat (eu am folosit un amestec din 5 tipuri de cimbru)

Mod de preparare

  1. Se scurge nautul din conserva (apa din conserva, aquafaba nu se arunca–din ea puteti prepara o delicioasa maioneza vegana, de exemplu)
  2. Nautul se clateste cu apa rece, dupa care se scurge din nou. Apoi se asaza in vasul robotului de bucatarie
  3. Se adauga dovleacul copt si curatat de coaja
  4. Se adauga restul de ingrediente prevazute in retetar si se mixeaza totul 1 minut, sau pana cand se obtine o pasta fina (daca e prea densa, se mai adauga putina apa)
  5. Se potriveste de sare si piper, daca e cazul
  6. Hummus cu dovleac copt cu cimbru se serveste imediat, alaturi de legue proaspete, crackers, paine prajita, etc, ori se pastreaza in recipiente din sticla inchise ermetic, la rece, pana in momentul utilizarii (nu mai mult de 2 zile, totusi)

Daca va place aceasta reteta,Hummus cu dovleac copt cu cimbru, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: