Cred, de fapt sunt convinsa, ca toata lumea are cate-o reteta de Oua umplute. Una care nu da gres niciodata, care e apreciata de toti ai casei, care merge la sigur. Ei bine, eu n-am! Dar imi place sa mananc uneori oua umplute si le pregatesc cu ce-mi da prin cap, ori am la indemana in acel moment.
De data aceasta, am cumparat icre negre, icre rosii si icre albe, special pentru ideea mea de platou dragut cu oua umplute. Si pentru ca vedeta mea urma sa fie tocmai varietatea de icre, am mers pe o umplutura foarte simpla si rapida, formata din galbenus de ou fiert si imbatabila mea maioneza din aquafaba, imbogatita cu tot imbatabilul meu mustar de casa. Combinatie simpla, rapida si cu impact maxim!
Daca ati observat cumva si decorul, aceea este o floare pe care am „cioplit-o” repejor dintr-o ceapa. Repejor, pentru ca lacrimam mai abitir ca plansul cel mai puternic! Dar tot e bine, ca a mai alungat raceala si mi-a desfundat nasul. Singurul meu regret este ca n-am avut o ceapa rosie destul de mare la indemana, sa-mi iasa o floare de lotus movulie, sa se vada mai bine contrastul. Data viitoare!
Inainte sa va las reteta acestor Oua umplute, sunt tare curioasa ce parere aveti de floarea mea din ceapa si daca v-ar fi util un tutorial separat cu asa ceva. Va spun, e simplu de tot!
Oua umplute
- 8 oua
- 3-4 linguri maioneza (eu am folosit maioneza din aquafaba)
- 1 lingurita mustar (sau dupa gust; al meu, fiind facut in casa, este foarte iute)
- sare (piper)
- icre negre (icre rosii, icre albe pentru decor)
- 1 ceapa (spanac baby pentru decor)
Mod de preparare
- Se fierb ouale tari in apa cu sare, dupa care se lasa la racit si se decojesc cu grija
- Se spala spanacul si se usuca prin tapotare cu servetelul
- Se taie ouale in jumatati
- Galbenusurile se scot cu grija si se asaza intr-un bol
- Se paseaza galbenusurile cu o furculita
- Se adauga maioneza, mustarul, sare si piper si se omogenizeaza bine (pasta aceasta se poate prepara si in robotul de bucatarie, sa iasa cat mai fina). Densitatea pastei de galbenus se regleaza din cantitatea de maioneza adaugata. Eu, nedorind sa obtin o umplutura curgatoare, am preferat s-o las mai „teapana”
- Cu o lingurita (sau sac a poche) se vor umple cu grija albusurile
- Se toaca fin cateva frunze de spanac si se presara pe platou (sau se aranjeaza intregi pe platou, dupa plac)
- Se asaza ouale umplute, lasand loc in centru pentru piesa „de rezistenta”: floarea din ceapa
- Se trece la finisarea oualor umplute: cu o lingurita se asaza icre negre, icre rosii si icre albe
- Platoul cu Oua umplute este gata de servit, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii (dar nu mai mult de 2-3 ore)
Daca va place aceasta reteta,Oua umplute, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!
Super ideea aceasta cu floarea de lotus din ceapă roșie. Prima dată am zis că merge și cea albă, dar imaginându-mi, mi-am dat seama că pentru contrast mergea rozului, movuliu…
Deci ai dreptate.
Un an bun, alături de cei dragi.
Cu iubire, Bianca TS.
Da, asa m-am gandit si eu…doar ca nu am asa ceva la indemana acum. Data viitoare, pun floarea din ceapa rosie! La multi ani, draga mea Bianca!