Ideea unui hummus cu masline si capere mi s-a conturat in minte foarte rapid. Ca de obicei, pe drumul de la scoala spre casa, in masina, imi fac bilantul ingredientelor pe care le am in casa si imi planific meniul. Negresit, trebuie sa fie ceva foarte usor de facut, rapid, gustos si care sa nu necesite alte cumparaturi. Cum nu dispun de mult timp, fiecare minut chiar conteaza. Mai ales acum, cand drumul este si mai anevoios. Cu si mai multe obstacole!
De data asta conduceam cu gandul la coletul cu crackersii si painicile (oatcakes) primite in dar de la Nairn’s, un brand scotian ce livreaza produse speciale inca din 1896. Produsele Nairn’s sunt alimente din ovaz integral de cea mai buna calitate, provenit din zona de graniță a Scotiei, loc recunoscut pentru clima perfecta cresterii complet naturale, fara pesticide, a acestui tip de cereale.
Nu aveam alta paine in casa, fusesem plecati si nu apucasem sa fac eu paine (mai ales ca si masina de paine ne-a parasit inainte de Craciun), asa ca painicile acestea cu ovaz au picat la fix! La prima vedere, ele arata ca niste crackersi finuti si eleganti, cu o forma perfect rotunda. Initial, juniorul a banuit ca sunt biscuiti. Insa gustul lor intens duce clar inspre produsele de panificatie. Sunt tare dragute si ocupa foarte putin spatiu.
Ai zice ca nu e mare lucru si, cu siguranta, prea putin sa te saturi. Asta, daca luam in calcul faptul ca romanii au tendinta de a consuma multa paine la masa. Dar, din nou revin la faptul ca sunt atat de satioase aceste oatcakes, incat categoric, nu poti manca mult! Cred ca acesta ar fi argumentul principal contra sustinatorilor painii din comert, mega-pufoase si buretoase, pe care evident ca o consuma in cantitati impresionante in familie. Nu e de mirare, de vreme ce acel tip de paine nu prezinta calitatile nutritionale de care avem nevoie si nu confera senzatia de satietate. Mai mult nu inseamna mai bun, in acest caz.
Revenind la drumul meu din masina, de la scoala spre casa, si la procesul meu de creare a meniului, am evaluat rapid situatia: nu apucasem sa facem cine stie ce cumparaturi (v-am spus doar: fusesem plecati de acasa), frigiderul si camara erau semi-goale si nu aveam paine. Nici timp. Dar aveam crackers si painici speciale, numai bune sa ne tina de foame. iar pachetelul pentru scoala din urmatoarele zile erau asigurate: tot de la Nairn’s aveam doua tipuri de biscuiti care sa-si indeplineasca perfect functia de gustare.
Asadar, mi-am calculat cea mai fina supa crema, pe care sa o mancam fierbinte, mai ales ca eram si cam infrigurata, si un hummus cu masline si capere. Acesta din urma imi va lua maxim 10 minute pana va fi gata, asa ca avem cu ce ne potoli foamea pana e gata supa! Iar pentru cina…mai vedem noi!
Si, pentru ca intuiesc ca voi primi intrebari referitoare la produsele acestea, de care va povestesc acum, va las aici raspunsurile, in avans:
Prin ce se diferențiază produsele Nairn’s?
Fara faina– potrivite pentru persoanele cu intoleranta la grau (este vorba de ovazul continut, care este necontaminat cu grau, si deci, fara gluten)
Fara zahar
Sursa de energie – ideale pentru persoanele ocupate;
Confera senzatia de satietate pe durata intregii zile
Ajuta la mentinerea unui echilibru al nivelului zaharului din sange – lucru extrem de important in cazul diabeticilor;
100% Natural – nu contin uleiuri hidrogenate, organisme modificate genetic, coloranti, potentiatori de gust, conservanti sau alte chimicale. De asemenea, painicile și crackersii nu contin zahar adaugat.
Produsele Nairn’s
Nairn’s are în portofoliu 3 tipuri de produse, acestea fiind painicile (oatcakes), biscuiții și crackersii, la care se adauga si fulgii din ovaz integral (porridge). Painicile (turtitele) din ovaz reprezintă painea traditionala scotiana, fiind amintite in documente incepand cu anul 43 d.H. La randul lor, inlocuitorii de paine Nairn’s (painicile si crackersii) se regasesc sub 3 game diferite (organica, clasica sau fara gluten), fiecare dintre acestea avand diferite sortimente.
Una dintre gamele cele mai apreciate este cea a produselor fara gluten (painici, biscuiti si crackersi), aceastea fiind votate cele mai bune produse fara gluten din Marea Britanie.
Unde se gasesc produsele Nairn’s
Produsele se pot achiziționa din magazinele Carrefour, MEGA IMAGE, Kaufland, DM, Bebe Tei, Naturalia sau online, pe Diverta.ro, AlimenteSpeciale.ro și BioPlanet.
Daca aveti deja nautul fiert, ori aveti la indemana o conserva de naut, atunci chiar acest hummus cu masline si capere va fi gata in mai putin de 10 minute. In caz contrar, veti avea mai mult de asteptat!
Reteta Hummus cu masline si capere
Hummus cu masline si capere
- 250 grame naut fiert si scurs bine
- 200 grame masline fara samburi (eu am folosit masline verzi fara samburi)
- 35 ml ulei masline extravirgin
- 15 ml ulei susan (nu am avut tahini, asa ca l-am inlocuit cu uleiul de susan)
- capere dupa gust
- sare (piper dupa gust)
Mod de preparare Hummus cu masline si capere:
- Se asaza toate ingredientele prevazute in vasul robotului de bucatarie si se mixeaza totul 1 minut, sau pana cand se obtine o pasta fina (daca e prea densa, se mai adauga putina apa)
- Se potriveste de sare si piper, daca e cazul
- Hummus cu masline si capere se serveste imediat, alaturi de legume proaspete, crackers (eu le-am folosit pe cele cu seminte de la Nairn’s), paine prajita, etc, ori se pastreaza in recipiente din sticla inchise ermetic, la rece, pana in momentul utilizarii (nu mai mult de 2 zile, totusi)
Daca va place aceasta reteta,Hummus cu masline si capere, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!
imi place la nebunie humusul! si cu masline si cu paine prajita !sunt mare fan!
si eeeeu!
[…] Hummus cu masline si capere […]
[…] pentru ca am mai primit intrebari referitoare la aceste produse inca de cand am pregatit hummusul cu masline si capere, va las si aici raspunsurile, sa va fie mai […]