retete vegetariene

Quinoa quattro formaggi

quinoa quattro formaggi

Pizza quattro formaggi a ramas, in continuare, in topul preferintelor juniorului. De dragul variatiei, dar si pentru a-i reaprinde dragostea pentru quinoa, l-am ispitit cu o farfurie de Quinoa quattro formaggi.

A fost o vreme acum cativa ani, cand mergea cu noi la cumparaturi si isi alegea singur de pe raft punguta cu quinoa. O aseza victorios in cos si o manca aproape in orice combinatie. Dupa un timp, insa, a cam dat-o la o parte si imi cerea tot paste cu cascaval. Da, facuse o fixatie pentru spaghetele cu cascaval (stiiiiu, pentru multi deja este o blasfemie sa scoti parmezanul si sa lasi pastele cu banalul si nepotrivitul cascaval–dar astea au fost preferintele copilului, ce sa fac? El nu a tinut cont de nimic si s-a incapatanat sa se lipeasca de ele, asa cum se lipeste marca de scrisoare).

Obisnuia sa vina in bucatarie cu mine si sa ma ajute la prepararea iubitelor lui spaghete cu cascaval (mai mult sa se asigure ca asta va primi la masa, cred eu): el era responsabilul cu razuitul cascavalului.

Mai apoi am schimbat eu foaia si i-am mai inlocuit cascavalul cu cate un alt soi de branza, asta ca sa mai schimbam cate una-alta, sa mai schimbam gusturi si texturi, etc. Asa, am introdus parmezanul, branza brie, cate putin de gorgonzola, etc.

Incet-incet, a inceput baiatul meu sa aprecieze combinatiile, singura lui conditie fiind aceea ca branza sa fie, de fapt, sos cremos si bogat. Daca are asa ceva la masa, e cel mai fericit! Sincera sa fiu, il inteleg, pentru ca si noi iubim branza si sosurile de branza.

In ceea ce priveste acest quattro formaggi, partea frumoasa este ca se pot folosi branzeturile de prin casa, nu e ceva standard. Cum noi suntem mancatori de branza, evident ca avem mai mereu in frigider o selectie de branzeturi. Iar quattro formaggi (indiferent daca e vorba de pizza, paste,bilute de branza, etc.) e ceva firesc.

Nu obisnuiesc sa masor cantitatile foarte exact atunci cand pregatesc quinoa quattro formaggi, totul e mai mult la ochi, insa voi lasa mai jos cantitatile aproximative. Nu gresiti, insa, cu nimic, daca le ajusttai voi putin in sus sau in jos.

Reteta Quinoa quattro formaggi

quinoa quattro formaggi 1

Quinoa quattro formaggi

  • 250 grame quinoa
  • 100 grame mozzarella
  • 50 grame parmezan
  • 100 grame brie
  • 100 grame gorgonzola
  • 2 linguri ulei masline
  • 150 grame smantana (daca e prea densa, se desface cu putina apa)
  • sare (piper)

Mod de preparare Quinoa quattro formaggi:

  1. Quinoa se spala bine  (ideal este ca aceasta sa fi fost hidratata in prealabil cateva ore in apa cu putina zeama de lamaie, pentru a elimina acidul fitic; daca nu aveti timp de hidratare macar 1 ora, atunci spalati quinoa in 4-5 ape, insistand bine, pentru ca pelicula amaruie ce imbraca bobitele de quinoa sa se elimine)
  2. Se fierbe quinoa in apa cu sare (1 parte quinoa, trei parti apa)
  3. Dupa fierbere, quinoa se lasa in vasul in care a fiert, cu capacul pus deasupra, pentru a absorbi restul de lichid si a deveni mai pufoasa)
  4. Branzeturi se rad/maruntesc bine
  5. Intr-un vas incapator se incinge uleiul
  6. Se adauga branzeturile si smantana
  7. Se lasa pe foc mic, amestecand din cand in cand, omogenizand bine, pana cand branzeturile se topesc si se formeaza un sos fin si cremos
  8. Se potriveste de sare si piper
  9. Se toarna sosul de branza peste quinoa fiarta
  10. Se amesteca bine si se serveste imediat.

Daca va place aceasta reteta,Quinoa quattro formaggi, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. Mă gândeam la fiul tău… Ce greu va fi pentru soția lui… Eu, ca persoană care nu gătește 🙂 , îmi dau seama că e dificil să te ridici la nivelul mamei soțului… Doar la mine va fi ușor… fiul meu nu o va compara pe nevastă-sa cu mine, că nu are cum și nici de ce… și el gătește, probabil, mai bine decât multe fete din jurul lui…
    E un dar bucătăritul…

    1. Ce te face sa crezi ca mi-as judeca nora din punctul de vedere al gatitului? Sau ca as judeca-o in vreun fel? Meseria mea mea nu e cea de bucatar…si nici formarea ca om 😉 e doar o pasiune si un interes personal.

  2. […] Iubesc quinoa si iubesc si dovleceii, asa ca reteta de astazi a venit foarte firesc pentru mine si ai mei: Rulouri din dovlecei cu quinoa. Este un preparat foarte simplu, usor de facut, rapid, delicios si aspectuos. De fapt, este un alt mod de a prezenta clasicii dovlecei umpluti cu quinoa, deci ceva nesofisticat. Ingredientele de care avem nevoie sunt putine si foarte cunoscute, asa ca nu vor fi probleme in procurarea lor. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.