Pasta de avocado cu broccoli

share on:
pasta de avocado cu broccoli

Pasta de avocado cu broccoli este una dintre acele retete care te salveaza cand foamea si criza de timp pune stapanire pe tine. Cand esti pe fuga, n-ai decat 1o, maxim 15 minute la dispozitie, esti flamand si nu stii pe ce sa pui mana mai intai si mai intai.

Sau, Pasta de avocado cu broccoli poate fi una dintre acele retete care te scot din ananghie cand te lupti cu mofturosul cel mic si nu mai ai idei– si nici solutii– ca sa-l indupleci sa manance si el ceva.

Ori, Pasta de avocado cu broccoli poate fi si una dintre acele retete care iti lumineaza seara, cand abia ajungi acasa, mort de oboseala si chef doar sa faci un dus fierbinte si sa te bagi in pat, cand suna telefonul si te anunta ca ai musafiri si, inainte sa mai apuci sa spui tu ceva, afli ca in 10 minute ajung la tine!

Cum sa servesti Pasta de avocado cu broccoli? Pai foarte simplu si versatil, totodata. Poti s-o folosesti ca:

√ pasta tartinabila pe crackers si paine prajita

√ sos tip dip pentru bastonase de legume proaspete

√ garnitura pentru diferite feluri de mancare principale

√ aperitiv elegant in monoportii

√ sos pentru salate si paste

√ spread in sandvisuri, wrapuri, etc.

Eeei, si acum, ca tot v-am dat o gramada de situatii in care Pasta de avocado cu broccoli face minuni, sa va dau si reteta, nu? Dar asta nu inainte de a va spune ca eu am folosit prima varianta de data aceasta, adica pasta tartinabila asezata rapid pe niste crackersi, decorata cu broccoli si pudre colorate de spirulina si boia de ardei dulce.

Si nu am folosit orice crackersi, ci o selectie de crackersi de ovaz cu branza si crackersi cu ovaz si seminte de la brandul scotian Nairn’s, care ii produce inca din 1896!

Produsele Nairn’s sunt alimente din ovaz integral de cea mai buna calitate, provenit din zona de graniță a Scotiei, loc recunoscut pentru clima perfecta cresterii complet naturale, fara pesticide, a acestui tip de cereale.

Si, pentru ca am mai primit intrebari referitoare la aceste produse inca de cand am pregatit hummusul cu masline si capere, va las si aici raspunsurile, sa va fie mai usor:

Prin ce se diferențiază produsele Nairn’s?
 Fara faina– potrivite pentru persoanele cu intoleranta la grau (este vorba de ovazul continut, care este necontaminat cu grau, si deci, fara gluten)

 Fara zahar

 Sursa de energie – ideale pentru persoanele ocupate;

 Confera senzatia de satietate pe durata intregii zile

 Ajuta la mentinerea unui echilibru al nivelului zaharului din sange – lucru extrem de important in cazul diabeticilor;

 100% Natural – nu contin uleiuri hidrogenate, organisme modificate genetic, coloranti, potentiatori de gust, conservanti sau alte chimicale. De asemenea, painicile și crackersii nu contin zahar adaugat.

Produsele Nairn’s
Nairn’s are în portofoliu 3 tipuri de produse, acestea fiind painicile (oatcakes), biscuiții și crackersii, la care se adauga si fulgii din ovaz integral (porridge). Painicile (turtitele) din ovaz reprezintă painea traditionala scotiana, fiind amintite in documente incepand cu anul 43 d.H. La randul lor, inlocuitorii de paine Nairn’s (painicile si crackersii) se regasesc sub 3 game diferite (organica, clasica sau fara gluten), fiecare dintre acestea avand diferite sortimente.
Una dintre gamele cele mai apreciate este cea a produselor fara gluten (painici, biscuiti si crackersi), aceastea fiind votate cele mai bune produse fara gluten din Marea Britanie.

Unde se gasesc produsele Nairn’s
Produsele se pot achiziționa din magazinele Carrefour, MEGA IMAGE, Kaufland, DM, Bebe Tei, Naturalia sau online, pe Diverta.ro, AlimenteSpeciale.ro și BioPlanet.

Si acum, da, reteta!

Reteta Pasta de avocado cu broccoli

pasta de avocado cu broccoli 1

Pasta de avocado cu broccoli

  • 1 avocado
  • 1 lingura ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • 75 grame broccoli
  • sare (piper dupa gust)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • putina apa
  • pentru decor: broccoli (pudra de spirulina, boia de ardei)

Mod de preparare

  1. Broccoli se desface in buchetele si se fierbe 2-3 min in apa cu sare
  2. Se scoate din apa si se plonjeaza in apa foarte rece, ca sa opreasca fierberea si sa-si pastreze culoarea si textura
  3. Se scurge foarte bine intr-o sita
  4. Se taie avocado in doua, se scoate samburele si coaja si se asaza in vasul blenderului
  5. Se adauga zeama de lamaie, broccoli (eventual se mai pastreaza cateva buchetele pentru decor), uleiul de masline,usturoiul curatat, condimentele si putina apa, cat sa acopere pe jumatate compozitia din blender
  6. Se mixeaza bine pana se obtine o pasta densa; daca se doreste, aceasta se mai poate subtia cu putina apa, pana ajunge la consistenta dorita
  7. Pasta de avocado cu broccoli se asaza pe crackersi, se decoreaza, se transfera pe platou si se serveste imediat (altfel, crackersii se vor inmuia prea mult si nu vor mai avea tinuta)

Daca va place aceasta reteta,Pasta de avocado cu broccoli, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

 

 

8 Comments

  1. Foarte buna! Am servit-o cu betisoare de legume.
    Abia v-am descoperit si deja mi-am notat o multime de retete pe care as vrea sa le testez. Felicitari!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: