Bol de paine pentru supa Iepuras de Paste- Video

share on:
bol din paine pentru supa sub forma de Iepuras de Paste

In perioada aceasta ne indreptam tot mai mult atentia spre retetele speciale de Paste, doar se apropie cu pasi repezi. Asa ca astazi vin cu o idee simpla si de efect pentru inveselirea mesei de sarbatoare: Bol de paine pentru supa Iepuras de Paste. Cu supa sau ciorba servita in boluri de paine ori de mamaliga cred ca toata lumea este obisnuita, dar ideea de a le servi sub forma unui Iepuras de Paste parca e mai deosebita, nu-i asa?

Reteta este una simpla, de paine alba, pufoasa. Interesant este insa modul de pregatire al acestui Bol de paine pentru supa Iepuras de Paste. Si pentru ca totul sa fie clar si explicit, am pregatit si reteta video pentru voi. Va invit s-o urmariti, in cele ce urmeaza. Acolo veti gasi ingredientele, modul de preparare, modelarea bolurilor (imaginile fac cat o mie de cuvinte) si sugestii de servire.

Reteta Bol de paine pentru supa Iepuras de Paste

bol din paine pentru supa sub forma de Iepuras de Paste 1

Bol de paine pentru supa Iepuras de Paste- Video

  • 500 grame faina
  • 300 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei masline
  • 10 grame sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • bobonele de ciocolata pentru ochisori
  • bezele moi pentru a modela boticul

Mod de preparare Bol din paine pentru supa sub forma de Iepuras de Paste:

  1. In bolul mixerului se asaza toate ingredientele, cu exceptia bomboaleor si a bezelelor
  2. Se framanta un aluat elastic, care se lasa la dospit 2 ore, sau pana isi dubleaza volumul
  3. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade
  4. Din aluatul crescut se modeleaza doua chifle mari si doua mai mici si se coc in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pana se rumenesc frumos (optional, se pot unge cu putin ulei de masline inainte de coacere)
  5. Dupa ce chiflele s-au copt, cat sunt fierbinti, se stropesc cu putina apa si s einfasoara intr-un servet de bucatarie si se lasa la racit; acest procedeu ajuta la inmuierea cojii, lasand chiflele pufoase
  6. Se taie chiflele si se modeleaza bolurile, ca in filmuletul de mai jos
  7. Acest Bol de paine pentru supa Iepuras de Paste se umple cu supa chiar inainte de servire la masa

In cele ce urmeaza, va las reteta video pentru clarificare. Nu uitati sa dati like si sa lasati un comentariu la video daca v-a placut! De asemenea, va invit sa va abonati la canalul meu, pentru a fi la curent cu toate retetele mele viitoare in timp real!

Daca va place aceasta reteta,Bol de paine pentru supa Iepuras de Paste, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: