Cupcakes cu unt de arahide si crema de branza–Video

share on:
cupcakes cu unt de arahide si crema de branza 4

Aceste Cupcakes cu unt de arahide si crema de branza se numara printre cele mai gustoase cupcakes pe care le-am pregatit pana acum. Nu pentru ca ar fi cine stie ce sofisticate, nici pentru ca ar dura mult si bine pana sa le pregatim, ci pur si simplu pentru ca untul de arahide si ciocolata neagra le confera o aroma deosebita.

Blatul fin si pufos, prin care se gasesc bucatele de ciocolata neagra, ca niste mici surprize, se complimenteaza perfect cu crema de branza fina, dulce-acrisoara si decorul elegant si minimalist.

Ai spune ca atatea inimioare s-ar potrivi mai curand de Sfantul Valentin, sau de Dragobete. Dar eu cred ca sunt perfecte si ca niste mici vestitori ai primaverii. Ganditi-va: albul diafan al cremei de branza impletindu-se poznas cu rosul formelor de carton. Inimioarele de toate felurile reprezinta dragostea pentru soare, a noastra pentru cei dragi! Iar stelutele de pe ambalaje…ei bine, ele reprezinta iarna asta pe care o vrem dusa de la noi cat mai repede!

Reteta Cupcakes cu unt de arahide si crema de branza

cupcakes cu unt de arahide si crema de branza 2

  • Pentru muffins:
  • 100 grame faina
  • 50 grame zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf unt de arahide
  • 50 ml unt topit (eu am folosit unt de capra, dar se poate folosi orice unt)
  • 100 grame iaurt gras
  • 1 lingurita praf de copt (eu am folosit praful de copt dr. Oetker)
  • Pentru topping:
  • crema de branza fina de vaci (eu am folosit cca 500 grame)
  • 100 ml unt topit (am folosit tot unt de capra topit si racit, dar e foarte bun orice unt aveti)
  • zahar pudra vanilat dupa gust (eu am preparat zaharul prin uscarea pastailor de vanilie despicate direct in borcanul cu zahar pudra)
  • 50 grame ciocolata neagra maruntita
  • Pentru decor:
  • ciocolata neagra topita
  • inimioare de zahar dr. Oetker

Mod de preparare

  1. Se pregatesc formele pentru cupcakes: intr-o tava se azasa ambalajele de carton, iar in interiorul acestora se asaza hartiutele speciale pentru briose
  2. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade
  3. Ingredientele pentru blat se amesteca bine intr-un bol, dupa care intreaga compozitie se repartizeaza in formele pregatite dinainte (pentru acest pas, eu am folosit clestele de inghetata umezit in apa, astfel incat am putut doza bine compozitia)
  4. Tava cu compozitia de mai sus se introduce in cuptorul preincalzit; briosele se coc cca 20 min la 180 grade, sau pana cand devin elastice si trec testul scobitorii.
  5. Intre timp, se prepara crema de branza: intr-un bol se omogenizeaza crema de branza cu unt topit si zahar pudra vanilat pana se obtine o consistenta fina. Crema de branza se da la rece cca 1 ora, timp in care se va mai intari si va capata consistenta perfecta pentru decorare.
  6. Ciocolata topita se asaza intr-o punguta, se strange gura, dupa care se taie un colt micut, astfel incat aceasta sa se comporte ca un creion de decorat.
  7. Pe hartie de copt (in prealabil, eu am asezat-o pe un tocator, sa stea dreapta) se deseneaza inimioare din ciocolata, apoi aceasta se da la rece; dupa racirea completa, inimioarele se dezlipesc cu usurinta de pe hartia de copt
  8. Dupa ce briosele s-au copt si racit bine, crema de branza se asaza intr-un sac a poche, cu ajutorul caruia se decoreaza briosele, direct in formele in care s-au copt (datorita hartiutelor speciale, acestea nu s-au lipit de formele de carton)
  9. Se decoreaza apoi cu inimioare roz din zahar si inimioarele din ciocolata
  10. Aceste Cupcakes cu unt de arahide si crema de branza se servesc imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Mai jos aveți rețeta video, pentru a vedea cât de ușor și simplu se poate pregăti!  Vă aștept cu un like, un share și abonare  la canalul meu, dacă v-a plăcut! Nu uitați să vă activați notificările (apăsați pe clopoțelul din dreapta), pentru a fi  la curent cu toate postările mele video, în timp real! Mulțumesc!

 

Ce vreau sa  spun inainte de incheiere: impreuna cu dr. Oetker, voi demara un concurs culinar de mare anvergura. Concursul acesta va avea 4 runde. Voi va puteti inscrie doar la 1 singura runda (perioada 2 martie-12 aprilie; fiecare runda dureaza 10 zile). Pentru a afla ce aveti de facut, dau cuvantul echipei dr. Oetker:

„Azi, 2.03.2018, începem concursul de retete din cadrul campaniei „Bucuria de a împărți ceva bun”. Pentru runda 1, Dia a pregatit pentru tine o rețetă de cupcakes cu ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker. Prepară și pozează rețeta ta de cupcakes (adică aceste cupcakes cu unt de arahide și cremă de branză, pe care le poți interpreta în stilul tău) alături de ingredientele de la Dr. Oetker folosite și postează poza în comentariul postarii dedicate retetei mele (postarea va fi fixata pe pagina, astfel incat sa fie vizibila si accesibila tuturor). Apoi dai share concursului alături de #impartecevabun și #cupcakescuretetelemeledragi și intri în concurs. Câștigă cine strânge cele mai multe like-uri pe pagina blogului Retetele mele dragi (adica AICI) , până la data de 11 martie. Premiul va fi un curs profesionist Macarons Madness!”

Daca va place aceasta reteta,Cupcakes cu unt de arahide si crema de branza , nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

1 Comment

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: