Chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor- Video

share on:
chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor

De cateva zile lucrez la montarea si editarea unei noi retete video: Chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor. De obicei, am nevoie de cam 3 zile intregi pentru realizarea unui astfel de proiect. Stiu, nu se vad cele 3 zile in spatele celor 3 minute de filmare si a retetei scrise pe blog (si aceea imi ia 1-2 ore de redactare, in functie de complexitatea ei).

De ce spun toate acestea? Nu ca sa ma plang, n-am facut-o si n-o voi face niciodata! Si nici nu vreau sa imi glorific munca in vreun fel. O iubesc si o fac mereu cu mare drag. Am spus mereu ca, pentru mine, gatitul este relaxare. Dupa ce ma intorc de la scoala, dupa zile lungi, grele si obositoare, gatitul reprezinta momentul meu de respiro, in care imi adun gandurile. Asa reusesc eu sa-mi analizez actiunile, sa-mi raspund la intrebari, sa-mi explic lucruri.

Da, este uneori obositoare si munca aceasta. ca toate muncile, de altfel. Insa ai o sansa de reusita mult mai mare cand o faci cu pasiune! Nu mai spun de multumirea sufleteasca! Cand faci ceva cu tot sufletul, chiar se simte! Nu degeaba, casuta aceasta virtuala se numeste „Retetele mele dragi!”

De ce va spun toate acestea? Ca sa va explic de ce retetele video apar mai rar pe canalul meu. Mi-as dori sa pot publica mai des. Am atatea idei in asteptare, atatea proiecte frumoase, atata bucurie pentru retetele video (nu va ascund faptul ca-mi plac mai mult decat cele doar in format foto. Si asta pentru ca, din punctul meu de vedere, retetele video sunt vii si arata o bucata din tot ceea ce sunt eu si ma reprezinta).

Intorcandu-ma la reteta de azi, Chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor, veti vedea cat de simplu si usor se face totul! Nu e nevoie nici de multe ingrediente, nici de „chestii” sofisticate pe care nu le aveti chiar la indemana, nici de mult timp! Si nici nu veti murdari bucataria, nu se va improsca aragazul cu stropi fini de ulei, nu se va depune filmul de grasime pe mobila.

Eu am ales sa prepar aceste Chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor intr-o varianta dietetica si comoda: la cuptor se fac toate odata si nici nu aveti grija lor! Trebuie, totusi, sa le intoarceti si pe partea cealalta, la jumatatea timpului de gatire, pentru a se rumeni uniform.

Daca, totusi, alegeti sa le prajiti in ulei, sau sa le fierbeti in apa, atunci veti avea o minune de papanasi sarati, cu ceapa verde si marar. O nebunie, pe cuvant!

Eu le-am servit ca fel principal, cu putina smantana si o o salata de rosii colorate. Daca nu va place ideea de smantana, puteti inlocui cu un iaurt natural, la fel de bine. Sau un sos tzatziki (vi-l recomand pe cel cu avocado, e extraordinar!) La fel de bine, chiftelutele pot reprezenta si o cina pe cinste, alaturi de aceeasi salata. Sunt delicioase si satioase!

Reteta Chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor

Chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor- Video

  • 200 grame branza de vaci
  • 2 oua
  • 175 grame faina + faina pentru finisare
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar verde
  • 3 fire ceapa verde
  • putin ulei masline (optional)

Mod de preparare Chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor:

  1. Se incinge cuptorul la 180 grade
  2. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt
  3. Se toaca mararul, iar ceapa verde se taie rondele
  4. Intr-un bol se asaza branza, ouale, condimentele si verdeata tocata
  5. Se omogenizeaza, iar la final se adauga faina, treptat; compozitia nu trebuie sa fie prea densa, doar modelabila (daca se adauga prea multa faina, chiftelutele vor iesi cam tari si inecacioase)
  6. Dupa omogenizarea perfecta, se modeleaza chiftelutele, cu mainile infainate bine
  7. Se asaza chiftelutele in tava si s eung cu putin ulei (optional), ca sa nu s eusuce prea tare in cuptor
  8. Chiftelutele se coc la 160 grade, pana se rumenesc frumos (la jumatatea timpului de coacere, s eintorc cu grija si pe partea cealalta, astfel incat sa fie rumenite uniform pe ambele parti)
  9. Se servesc calde, cu smantana si salata proaspata

In cele ce urmeaza, va las reteta video, ca sa vedeti mai bine ce si cum se intampla cu aceste minunate Chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor. Nu uitati sa dati like si sa lasati un comentariu la video daca v-a placut! De asemenea, va invit sa va abonati la canalul meu, pentru a fi la curent cu toate retetele mele viitoare in timp real!

Daca va place aceasta reteta,Chiftelute cu branza de vaci si ceapa verde la cuptor , nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog.  Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

6 Comments

  1. Ca de obicei retetele tale sunt nemaipomenite. Sunt insarcinata si nu prea mai suport carnea, asa ca retetele acestea subt exact ce am nevoie.

  2. Acum sunt la cuptor dar n am inteles cat timp sa stea pana sa le intorc eu am sa ma uit la ele dupa 15-20 min vio vedea dar abia astept sa le gust. multumesc pt reteta.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: