Ciocolata calda cu ghimbir, ardei iute si portocale

share on:
ciocolata calda cu ghimbir, ardei iute si portocale

Saptamana trecuta am racit serios. Pe langa alterarea starii generale care m-a slabit rau, m-am luptat si cu imposibilitatea de a manca. In plus, lancezeala din tot acest timp mi-a adunat muuulte pe lista „de facut”. Am ramas in urma cu toate, inclusiv cu retetele mele dragi, pe care n-am mai reusit sa le aduc in online. Acum recuperez si va arat ca nu doar mi-am plans de mila in ultimele zile, ci m-am si rasfatat cu cate o cana de Ciocolata calda cu ghimbir, ardei iute si portocale. La temperatura camerei, nu fierbinte, nu cald–asta mi-ar fi daunat si mai mult. Infectia din gat ar fi luat proportii si mai mari (chiar a fost una de pomina!) si n-as mai fi avut nicio sansa sa scap de amenintarea laringitei totale (da, a dat si asta peste mine!)

Va spun sincer ca n-am fost in stare sa ma invart prea mult prin bucatarie, asa ca m-am axat pe preparate ce pot fi gata in maxim 15 minute. Insa bautura aceasta a mea de rasfat si de leac a fost gata in mai putin de 10 minute! Ca baza am folosit perlele de ciocolata calda Hans Sloane . Le-am adaugat condimentele mele preferate si care m-au ajutat sa lupt cu viroza.

Daca nu cunoasteti aceste perlute de ciocolata, va spun ca pe noi ne-au cucerit. Se topesc foarte repede in apa/lapte fierbinte si au un gust intens de ciocolata de buna calitate. Mai jos va las informatiile puse la dispozitie de distribuitor:

„Ciocolata caldă Sir Hans Sloane este o ciocolata selectă, de calitate premium, făcuta dupa o rețetă tradițională britanică, care a câștigat medalia de aur la prestigiosul concurs Great Taste Awards.
Pentru a crea o ciocolată caldă de calitate, Hans Sloane a înlocuit pudra de cacao cu perlele de ciocolată, ciocolatierii artizanali având grijă ca fiecare bobiță să aibă gustul perfect.
Mai mult, perlele de ciocolată sunt bogate în unt de cacao, ceea ce conferă băuturii o textura cremoasă și un gust intens și super delicios de ciocolată. Perlele Hans Sloane pot fi consumate și în deserturi, frappe-uri și cafea.
3 sortimentații:
 ciocolată caldă cu lapte;

 ciocolată caldă neagră 70% Ecuador;

 ciocolată neagră;

Unde se găsesc perlele de ciocolată Hans Sloane?
Produsele Hans Sloane se pot achiziționa din magazinele MEGA IMAGE Concept Stores, Carrefour, Cărturești, Bebe Tei, Diverta, magazinele de tip Plafar, precum și online, de pe AlimenteSpeciale.ro și Unicorn-Naturals.ro.”

Reteta Ciocolata calda cu ghimbir, ardei iute si portocale

ciocolata calda cu ghimbir, ardei iute si portocale 2

Ciocolata calda cu ghimbir, ardei iute si portocale

  • 50 grame perle de ciocolata Hans Sloane
  • 75 ml apa fierbinte
  • 1 lingurita amestec picant de condimente-pudra (ghimbir, ardei iute, cuisoare, coaja de portocale, scortisoara)

Mod de preparare Ciocolata calda cu ghimbir, ardei iute si portocale

  1. Eu nu aveam condimentele preparate gata, asa ca am pus in rasnita coaja de portocale uscata, 2-3 cuisoare, cativa fulgi de ardei iute, ghimbir pudra si scortisoara, tot pudra; am mixat bine, pana cand am obtinut pudra fina)
  2. Am asezat perlele de ciocolata in cana, am turnat apa fierbinte si condimentele pregatite ca mai sus
  3. Am lasat 2-3 minute sa se aseze totul, dupa care am amestecat bine cu lingurita, pentru omogenizare perfecta
  4. Am lasat la racit, pana cand ciocolata mea a ajuns la temperatura camerei, dupa care mi-am luat canuta in dormitor si m-am reintors in pat. Energia mea de peste zi se epuizase! Cert e ca, dupa 2-3 zile de tratament intensiv cu sirop de ghimbir, ceaiuri si aceasta ciocolata calda cu ghimbir, ardei iute si portocale, deja imi era mult mai bine!

Daca va place aceasta reteta,Ciocolata calda cu ghimbir, ardei iute si portocale, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog.  Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: