Pancakes cu cartofi si branza

share on:
pancakes cu cartofi si branza 1

Nu cred ca mai are rost sa va intreb daca ati ramas in pana de inspiratie in privinta mancarurilor pe care sa le mai serviti la masa. Tuturor ni se intampla, macar o data in viata! Intr-o astfel de pana serioasa de inspiratie, asta am pregatit eu rapid, scurt si cuprinzator: Pancakes cu cartofi si branza! Nu pot sa zic cu mana pe inima ca aveam in minte o reteta clar conturata, ci am adunat pe blatul din bucatarie ce-am mai gasit mai rapid la indemana si am cautat o solutie sa incorporez cei trei cartofi copti ramasi de la masa anterioara ( si pe care nu-i mai voia nimeni). Iar ideea de a-i arunca la gunoi nu-mi suradea nicicum.

Asadar, am decojit cartofii copti (reci), i-am ras fin pe razatoarea mica si i-am cantarit: 150 grame! De aici am inceput sa construiesc viitoarele Pancakes cu cartofi si branza. Juniorul a fost foarte incantat sa ma ajute sa le prepar ( ii place sa se implice cateodata). Ba chiar l-am lasat sa le dozeze si sa le coaca el in tigaita speciala pentru mini pancakes (pe care o adora). Faptul ca a amestecat el toate ingredientele in bol, ca i-am explicat cum si cata compozitie sa toarne in tigaia incinsa, cat sa le lase la copt pe o parte, cum sa le intoarca, etc. l-a facut sa se simta foarte important. Iar mie mi-a crescut inima si mai mult vazandu-l interesat, mandru de el si…ca a renuntat de buna voie la gadgeturile lui preferate.

Si partea cea mai importanta abia acum vine: le-a si mancat cu mare placere! Asta a fost chiar Wow! De regula, este foarte dificil si pretentios la mancare. Am uitat sa va spun ca pentru el nu le-am decorat…le-a vrut asa simple! Noi, insa, ne-am rasfatat cu cate un tenculet de Pancakes cu cartofi si branza aranjat si dichisit pe farfurie.

Aaaaa…si le puteti servi si voi fie la cina, alaturi de o salata asortata, fie la micul dejun, intr-o zi cand aveti mai mult decat 10 minute la dispozitie. Ori le puteti servi in loc de paine, la o supa crema…sau ca gustare, alaturi de un pate/ crema de branza/ legume proaspete. Si le puteti lua si la picnic/ birou/ scoala… Vedeti cat de multe optiuni sunt pentru acelasi preparat? Hai sa va dau si reteta mea!

pancakes cu cartofi si branza

Pancakes cu cartofi si branza

  • 2 oua
  • 150 grame cartofi copti sau fierti raciti si rasi fin
  • 150 grame telemea rasa fin
  • 200 ml lapte
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • sare dupa gust
  • 75 grame faina

Mod de preparare

  1. Toate ingredientele se amesteca bine intr-un bol (noi am folosit telul, ca sa ne asiguram de omogenizarea perfecta a compozitiei)
  2. Se incinge o tigaie teflonata (tigaita noastra este cat palma mea de mare, dar e tare draguta)
  3. Se toarna putina compozitie de pancakes in tigaie
  4. In momentul in care incepe sa se rumeneasca usor pe margini, iar compozitia incepe sa prezinte bule de aer, este momentul sa intoarcem clatita pe partea cealalta
  5. Se mai coace inca putin clatita si pe partea aceasta, dupa care se rastoarna pe platou
  6. Aceste pancakes se servesc fie calde, fie reci, dupa preferinte.

Daca va place aceasta reteta nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog.  Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

5 Comments

  1. Buna Daria.Am facut aceasta reteta,este minunataaaa!!!Crezi ca nerge sa fac si cu dovlecei ,in locul cartofiloe?Multimesc!!!

    1. Buna, Loredana! Ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta mea, sunt tare bucuroasa ca-mi scrii! Da, sigur, merge si cu dovlecei (fierti sau cruzi), insa trebuie sa-i storci foaaaarte bine inainte de a-i adauga in compozitie.

  2. Mâine încerc varianta asta,dar fără ou, și cu cașcaval violife cu gust de mozzarella cu faina fara gluten.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: