Biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz

share on:
biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz

Am pregatit acesti Biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz mai mult intr-o doara, pentru ca nu mai aveam nimic de rontait la indemana. Si cum imi doream ceva simplu, cu aport mai ridicat de fibre si fara zahar. Nu ca as fi renuntat eu la zahar, dar uneori chiar simt nevoia de o pauza. Si asa suntem inconjurati de zahar in aproape toate produsele din comert!

Iar pentru cei mici, acesti Biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz sunt o varianta foarte buna! Ba chiar ii puteti pregati impreuna, iar ei vor invata de mici cum sa faca alegeri bune si sanatoase pentru ei insisi! Pe langa asta, eu am descoperit si o buna modalitate de a folosi cele cateva caise pe care le plimbam dintr-un cosulet intr-altul.

Avand in vedere ca folosim produse perisabile in acesti biscuiti, eu v-as recomanda sa faceti portii mai mici odata (chiar puteti injumatati cantitatile mele), pentru ca ei sa fie consumati rapid. Altfel, isi vor pierde aromele si vor rancezi (fructele se razbuna –glumesc!)

O ultima recomandare: nu inchideti biscuitii in recipiente etanse, lasati-le la aer. Asa va asigurati ca nu se vor inmuia prea tare!

Reteta Biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz

Biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz

Biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz

  • 3 caise
  • 3 banane
  • 1 lingura seminte de chia
  • 1 lingura tahini
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 100 grame fulgi de cocos macinati
  • 50 grame fulgi de ovaz + fulgi de ovaz pentru finisare

Mod de preparare biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz:

  1. Se tapeteaza tava cu hartie de copt
  2. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade
  3. Se paseaza fructele
  4. Se adauga tahini, zeama de lamaie, chia, cocos si ovaz
  5. Se omogenizeaza si se lasa la odihnit cca 10 min., timp in care compozitia se va ingrosa bine
  6. Se ia cam 1 lingurita compozitie, se modeleaza sub forma de bila, se tavaleste prin fulgi de ovaz si se aplatizeaza usor
  7. Se asaza in tava pregatita dinainte si se coc apoi la 180 grade, cca 30 mins sau pana se rumenesc (verificati des)
  8. Se lasa la racit in tava, apoi se pot servi ca atare, ori alaturi de indulcitorul preferat (eu ii ador cu putin sirop de artar si zmeura)
  9. Biscuitii sunt crocanti la exterior si moi in interior si au un parfum minunat de banane si caise coapte.

Mai jos va las reteta in imagini, facute cu telefonul, de data aceasta:

Biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz 1

 

 

Daca va place aceasta reteta de biscuiti fara zahar cu fructe, cocos si ovaz , nu ezitati sa-i  acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

6 Comments

  1. Buna ziua. Cu ce pot sa inlocuiesc bananele, daca copilul nu mananca deloc banane? Pot folosi doar caise? Alta sugestie?

    1. Buna ziua! Bananele au si rolul de a lega compozitia. Puteti inlocui cu piure de cartof dulce, sos gros de mere, ori mix de seminte de in macinate, cu putina apa (pana ajunge la consistenta unui ou). Probabil, va fi nevoie de ceva ajustari de cantitati ale celorlalte ingrediente.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: