sirop de zmeura la rece

Sirop de zmeura la rece–Reteta Video

Am pregatit reteta aceasta cu ceva timp in urma, planuind sa incarc si video-ul cat eram in vacanta. Planul de acasa nu s-a potrivit cu cel de la fata locului, astfel incat conexiunea la net m-a sabotat. Drept urmare, am ramas fara video incarcat si, implicit, fara reteta postata. Dar am ajuns din nou acasa si totul isi revine la normal. Asa ca am si posibilitatea sa va arat la cea am muncit in ultima vreme, printre picaturile de ploaie, frigul de afara si furtunile aferente: sirop de zmeura la rece!

Modul de preparare este unul foarte simplu, exact la ca siropul de catina cu ghimbir, la cel de mure cu menta si ghimbir, ori la cel de visine la rece. Si tot ca in cazul acestor siropuri, sa stiti ca ele rezista foarte bine peste iarna, daca sunt respectate doua conditii:

√mierea utilizata sa fie de calitate, nu indoita cu glucoza, si in cantitatea corecta

√sticlutele in care se pastreaza siropul sa fi fost foarte bine sterilizate in prealabil, impreuna cu capacele lor

De asemenea, verificati ca sticlele sa fie bine inchise dupa turnarea siropului (capacele sa fie infiletate bine). Este de preferat ca sticlele sa fie micute, astfel incat siropul sa se consume repede dupa deschiderea sticlelor (maxim 3 zile, tinut in frigider dupa deschidere).

Reteta Sirop de zmeura la rece

Sirop de zmeura la rece–Reteta Video

  • zmeura proaspata
  • miere (curata, fara impuritati)
  • deocamdata nu dau cantitati (deoarece cantarirea si masurarea se face dupa procesarea fructelor prin storcator)

Mod de preparare Sirop de zmeura la rece:

  1. Fructele se trec prin storcatorul cu ax melcat, astfel incat sucul obtinut sa fie foarte bine stors si sa nu se oxideze. Folosind un astfel de storcator, procedeul de obtinere a sucului de zmeura este mult mai rapid; de asemenea, se asigura o separare perfecta a semintelor si cojilor fructelor
  2. Dupa obtinerea sucului de zmeura, acesta se masoara si apoi se amesteca usor cu o cantitate egala de miere (nu mai putina miere, deoarece astfel nu se mai poate asigura conservarea perfecta, iar siropul poate fermenta)
  3. Se toarna siropul astfel obtinut in sticlute bine sterilizate si racite (atentie: si capacele trebuie sterilizate bine, nu doar sticlele), se infileteaza capacele si se pot duce in camara, spre pastrare pentru iarna. Bineinteles, siropul se poate pastra si in frigider. Eu prefer sa folosesc sticlute mici si, pe cat posibil, inchise la culoare, pentru a pastra astfel de siropuri pregatite la rece si nu am intampinat probleme niciodata.
  4. Coaja si semintele de zmeura ramase in urma stoarcerii fructelor nu se arunca: ele se pot usca in deshidrator/cuptor (dar nu la temperaturi mai mari de 40 grade)/soare, dupa care se rasnesc si se poate obtine cea mai parfumata pudra de zmeura. Eu o folosesc in blaturi, prajituri, creme, ceaiuri, ba chiar si pe post de decor la torturi.

Felul in care am pregatit sirop de zmeura la rece este mai jos, in format video. Vizionandu-l, veti gasi enumerate, din nou, ingredientele folosite si modul de preparare. Va invit sa vizionati reteta propusa de mine si nu uitati ca va astept sa comentati si sa apasati butonul LIKE daca v-a placut! 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.