Legume la tigaie cu susan

share on:
Legume la tigaie cu susan

Stiti ca pe blogul meu gasiti retete simple, delicioase si cu ingrediente la indemana, comune, da? Normal ca stiti! Si mai stiti si ca sunt foarte, dar foarte mandra cand observati acest lucru, cand imi incercati retetele si imi trimiteti si poze sa le vad si eu! Pentru ca faceti toate acestea, pentru ca ma urmariti, pentru ca sunteti aici, alaturi de mine, va multumesc din suflet! Si PROMIT sa mai nascocesc retete in acelasi stil: simplu, rapid, usor de facut, delicios..si pe cat pot eu de sanatos! Buuuun, si-acum haideti sa vedem ce se intampla cu aceste Legume la tigaie cu susan!

Eh, pentru mine asta este intotdeauna, dar intotdeauna, ideea salvatoare. Cand sunt pe fuga, am doar cateva minute la dispozitie, sunt epuizata, etc (adica mai mereu in timpul anului scolar), asta este o reteta foarte la indemana! Nu am nevoie decat de 10 minute sa curat si sa tai legumele fasiute (am capatat dexteritate, credeti-ma!) si de alte max 5 minute sa le gatesc! Insa, daca sunt prevazatoare si organizata, tai legumele mai din timp si mi le pastrez asa in pungute vidate cu fermoar la rece, in frigider. Si portionate (doar v-am spus ca, uneori, sunt extrem de bine organizata! Dar doar uneori!). Asa ca, atunci cand ajung acasa, in criza de timp, cu o foame de lup si moarta de oboseala, imi mai trebuie doar cele 5 minute de gatit legumele. Si poate alte cateva, pentru facut o salata super rapida.

Ce-mi place la reteta asta de Legume la tigaie cu susan este faptul ca e foarte versatila si se poate adapta atat de usor dupa gusturile familiei! Si eu fac asta foarte des, pentru ca mereu apar cu ceva nou pe masa si aproape niciodata nu gatesc de doua ori la fel aceeasi reteta: mereu fac cate-o schimbare! Uneori adaug mai multe legume in tigaie, dupa ce am prin frigider si dupa timpul meu: morcov, gulii, chiar sfecla rosie (atentie, insa: sfecla va colora si celelalte legume in rosu), dovleac, etc. Alteori pun si verdeturi maruntite, ori ierburi aromatice uscate….

Reteta Legume la tigaie cu susan

Legume la tigaie cu susan

  • 1 dovlecel zucchini
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 morcov (optional)
  • 1 gulie (optional)
  • 1/2 lingurita ulei susan
  • 1 lingurita ulei floarea soarelui
  • sare (piper, pudra de usturoi dupa gust)
  • 1 lingurita seminte de susan (eu am folosit susan alb si negru)
  • ierburi aromatice/verdeturi maruntite (optional)
  • putin turmeric pudra

Mod de preparare Legume la tigaie cu susan:

  1. Legumele se curata de coaja (radacinoasele), cotoare si seminte (ardeii grasi), apoi se taie fasiute cat mai subtiri si, pe cat posibil, de dimensiuni egale (o varianta mai rapida si mai comoda pe care am descoperit-o in timp este sa mi le tranform, scurt si cuprinzator, in spaghete din legume, cu ajutorul spiralatorului)
  2. Se incinge uleiul de susan si cel de floarea soarelui
  3. Se adauga turmericul, condimentele alese si pudra de usturoi
  4. Imediat se adauga legumele fasii si se amesteca bine (la foc iute)
  5. Se pune capacul si se lasa legumele 2-3 minute sa se inabuse
  6. Se amesteca din nou cu spatula, usor, pentru ca legumele sa fie gatite al dente, uniform
  7. Dupa ce legumele au ajuns la aceasta consistenta, se stinge focul si se adauga semintele de susan, sare, piper si verdeata maruntita (daca ati ales s-o adaugati)
  8. Mancarea este gata de servire, calda, ca fel principal, ori garnitura, alaturi de o salata la alegere.

 

 

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: