Prajitura turnata cu prune si scortisoara–Reteta Video

share on:
Prajitura turnata cu prune si scortisoara 1

S-a intamplat ca anul acesta, mai mult ca niciodata, sa am roade bogate in ceea ce priveste fructele. Si cum m-am trezit dintr-o data cu parca prea multe prune frumoase, m-am apucat sa fac ceva cu ele. Asa au aparut primele compoturi aromate cu prune fierte in slowcooker si apoi Prajitura turnata cu prune si scortisoara. Retete simple, usoare, fara farafastacuri, insa speciale si deosebit de aromate!

Zilele trecute chiar ma intreba cineva de ce m-am incapatanat sa conserv fructele, nu puteam sa le mananc asa, pur si simplu? Ori sa le fac smoothie? Ca doar e mai sanatos sa consumi cat mai mult, ideal ar fi total, in opinia sa, crud, raw-vegan.

O fi, n-o fi asa, insa nu prea aveam cum sa ma aliniez la ideea asta. In primul rand pentru ca erau prea multe si, nefiind stropite niciodata, nu rezistau asa proaspete: vedeam , practic, cum se strica in cosul cu fructe. Apoi, aparatul meu digestiv extrem de sensibil nu e prieten cu un raport atat de mare de cruditati in alimentatia mea si am de suferit serios (stiu ce spun, e pe testate si incercate de multe ori–cu acelasi rezultat, evident). Baietii mei, nici atat nu sunt incantate sa incurajeze curentul acesta, desi avem cu totii la masa multe cruditati cat mai variate zilnic. Mi-ar mai fi ramas metoda deshidratarii si a congelarii: congelatorul (urias, de altfel) e plin ochi cu zmeura, visine si alte fructe de padure tot din productie proprie. Iar pentru deshidratare sincer n-am mai avut timp si rabdare!

Revenim la Prajitura turnata cu prune si scortisoara! Am ales s-o pregatesc si sa montez aceasta reteta pentru ca imi place mult tipul acesta de preparat in doi timpi si trei miscari, cu rezultate mereu excelente! Si am profitat de ocazie sa va arat si tavita mea de prajituri, de care sunt cea mai mandra in acest moment: micuta, cocheta, patrata si cu fundul detasabil.

Reteta Prajitura turnata cu prune si scortisoara

Prajitura turnata cu prune si scortisoara

Prajitura turnata cu prune si scortisoara

  • 3 oua
  • 250 grame prune taiate pe jumatate
  • 40 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 100 grame zahar
  • 150 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • scortisoara

Mod de preparare Prajitura turnata cu prune si scortisoara:

  1. Se incinge cuptorul la 180 grade
  2. Tava aleasa se unge cu putin ulei (dupa acest pas, eu am asezat tava mea patrata intr-una mai mare, tapetata cu hartie de copt, sa fiu sigura ca nu voi avea scurgeri de compozitie la copt, ori vreun strop de grasime)
  3. Se bat ouale spuma cu zahar
  4. Se adauga lichidele
  5. Se adauga praful de copt
  6. Se incorporeaza faina
  7. Se toarna jumatate din compozitie in tava pregatite anterior si s eintroduce 10 minute la cuptor (180 grade)
  8. Se scoate tava din cuptor, se presara scortisoara peste aluatul necopt inca profund, dar ferm la atingere
  9. Se asaza prunele, cu taietura in jos
  10. Se toarna restul de compozitie peste prune
  11. Se introduce tava in cuptor pentru inca 35 minute, la 180 grade, sau pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumos
  12. Se scoate prajitura din tava, se lasa la racit pe un grilaj, se pudreaza cu zahar sau scortisoara, se portioneaza si se serveste.

Felul in care am pregatit aceasta reteta de Prajitura turnata cu prune si scortisoara este mai jos, in format video. Vizionandu-l, veti gasi enumerate, din nou, ingredientele folosite si modul de preparare. Va invit sa vizionati reteta propusa de mine si nu uitati ca va astept sa va abonati la canalul meu culinar, pentru a fi la curent cu toate retetele mele video in timp real!

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: