Dovleac umplut cu naut la cuptor

share on:
dovleac umplut cu naut la cuptor 1

Va place dovleacul? Mie da, foarte mult! Si cum in toamna si iarna asta am dovleac din belsug, productie proprie, iata ca si frumoasa mea colectie de retete cu dovleac se mareste cu inca una! Simpla, ieftina si delicioasa, asa cum v-am obisnuit: Dovleac umplut cu naut la cuptor.

Este o reteta de zi cu zi, care nu necesita prea multa atentie si care nici n-are cum sa nu-ti iasa! Vorbim despre un micut dovleac copt si folosit pe post de bol pentru o si mai simpla, dar aromata mancare de naut. Aromele se vor intrepatrunde intr-un mod fericit, iar intregul preparat se poate servi cu putin iaurt grecesc si patrunjel proaspat. Sau, si mai bine, menta tocata. Pentru o nota usor exotica si racoroasa.

V-am facut curiosi in privinta vedetei mele de azi, Dovleac umplut cu naut la cuptor? Haideti sa cititi reteta, iar daca va decideti s-o incercati, abia astept sa-mi spuneti cum va place!P.S. Eu va las reteta de baza, voi puteti adauga si alte cateva legume in mancarea de naut cu care se umple dovleacul: ciuperci, dovlecei, vinete, broccoli, conopida, etc.

Dovleac umplut cu naut la cuptor:

dovleac umplut cu naut la cuptor

Dovleac umplut cu naut la cuptor

  • 1 dovleac micut
  • 200 grame naut
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 grame sos de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare (piper, chili dupa gust)
  • 1 praf turmeric
  • 1 praf pudra curry (optional)

Preparare Dovleac umplut cu naut la cuptor:

  1. Se spala dovleacul, se sterge cu servetelul, se taie in jumatate, pe lung
  2. Se scot semintele, se sareaza si se coace in cuptor, cu partea taiata in jos, pana se inmoaie
  3. Se lasa la racit, iar intre timp se pregateste umplutura de naut
  4. Se hidrateaza nautul in apa plata, cat sa-l acopere, impreuna cu 1 lingurita zeama de lamaie (se hidrateaza intre 12-24ore), dupa care se scurge apa, se clateste nautul si se pune la fiert, pana cand se inmoaie (daca folositi naut din conserva, treceti peste acest pas)
  5. Se scurge nautul si se lasa deoparte cateva minute.
  6. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 1 minut in uleiul incins.
  7. Se adauga sosul de rosii si ardeiul gras rosu taiate cubulete, precum si restul de mirodenii. Se tin pe foc inca 1 minut, amestecand continuu.
  8. Se adauga nautul fiert si se continua amestecarea ingredientelor in tigaie inca 1-2 minute, sa se intrepatrunda aromele (daca vi se pare ca mancarea este prea groasa, se adauga 1-2 linguri apa plata, sa devina usor mai fluida).
  9. Se vor umple jumatatile de dovleac cu mancarea de naut si se mai introduc inca 10-15 min in cuptor (160-170 grade)
  10. Acest Dovleac umplut cu naut la cuptor se serveste cald, cu putin iaurt grecesc (sau smantana) rece si decorat cu patrunjel sau menta.

 

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: