Curry de conopida

Curry de conopidă

Curry de conopidă am pregătit de mai multe ori până acum, dar niciodată nu am apucat să și aduc rețeta pe blog. Acum e cazul să repar situația si să vă spun și vouă cum o pregătesc eu acasă. Până de curând, făceam curry de conopidă în modul clasic, pe aragaz. Însă, de când timpul mi s-a scurtat considerabil și nu mai am timp de aproape nimic, am început să apelez la ajutoare robotizate.

Așa se face că bucătăria mea a început să se populeze întâi cu un slow cooker, iar apoi cu două multicookere. Toate trei fac o treabă fantastică, iar eu mă mai pot ocupa și de altceva între timp.

Recunosc faptul că, cel mai repede, mă îndrept spre multicookere (am unul pentru feluri principale si supe/ciorbe, iar pe celălalt îl păstrez pentru deserturi si preparate mai fine, să nu se amestece mirosurile care, inevitabil, se imprimă în garniturile de cauciuc din capacele aparatelor).

Ei, de data aceasta, însă, am lăsat multicookerul deoparte si am scos slowcookerul pe blatul din bucătărie. Am așezat buchețelele de conopidă pe care le pregătisem cu o zi înainte (am fost fată isteață și am curățat conopida cu o zi ianinte, am spălat-o bine, am uscat buchețelele si le-am lăsat la rece, într-un bol acoperit).

N-am mai avut altceva de făcut decât să pregătesc sosul cu lapte de cocos , să-l torn si pe el în vas…și gata! De aici, gospodina mea și-a văzut de treabă singură-singurică!

Curry de conopidă

  • 1 conopida medie
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 căței usturoi
  • 1 linguriță ghimbir ras fin
  • 1 lingura pudră curry galben
  • 1 linguriță turmeric pudră
  • 1 lingură ulei
  • 200 ml lapte de cocos gras (eu l-am folosit din conservă)
  • sare (chilli, piper după gust)

Preparare Curry de conopidă:

  1. Buchețelele de conopidă, spălate, se așază în vasul slowcookerului
  2. Se toacă ceapa si usturoiul
  3. Se încinge uleiul și se adaugă ceapa, usturoiul, ghimbirul ras și condimentele
  4. Se călesc toate acestea timp 1-2 min., după care se adaugă laptele de cocos
  5. Se fierbe totul 1-2 min., după care se toarnă sosul obtinut peste conopida din slowcooker.
  6. Se amestecă bine, cu spatula, se pune capacul si se pornește aparatul pe funcția „high”
  7. Mâncarea se va găti singură, mai trebuie doar verificată din când în cândș conopida trebuie să ajungă la consistența al dente (la mine a fost gata in cca 3,5 ore)
  8. Se servește caldă, cu orez fiert, cous-cous, quinoa fiartă, etc. Eu am ales cous-cous si decor din pătrunjel verde (rețeta originață prevede coriandru, dar eu nu am avut).

curry de conopida colaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.