retete vegane

Cous-cous cu legume la multicooker

Cous-cous cu legume la multicooker

Am pus din nou gospodina (aka multicookerul) la treabă și i-am dat indicații prețioase cum să gătească acest Cous-cous cu legume la multicooker, ce urma să fie prânzul nostru pentru mâine. În final, a devenit cina!

Dacă mă urmăriți de ceva vreme, știți deja cât de mult iubesc eu roboții de bucătărie și că i-aș lua pe toți la mine acasă, de aș putea. Printre cei care mă ajută cel mai mult în această perioadă agitată, cu timp puțin și răbdare și mai puțină.

Aceasta este o rețetă vegană, pe care am creat-o pe parcurs, din aproape în aproape, iar în final a devenit un deliciu pe care l-am si mâncat imediat. N-am mai rezistat, la cât de bine mirosea în bucătărie.

Am pornit de la o punguță cu ghete congelate, pe care mi-a cumpărat-o Răzvan. O văzuse la Kaufland, în congelatoare și i s-a părut interesantă. M-am bucurat tare mult, deoarece nouă ne plac mult ciupercile, de tot felul. Așa că n-am mai pus punguța în congelator și eu, ci m-am gândit să pregătesc repede o mâncare de ghebe, pe care s-o servesc cu o garnitură de orez fiert simplu.

Am tâiat întâi o ceapă, apoi încă una. Mi se păruse prea mică prima alegere. Apoi am pornit multicookerul și m-am tot învârtit pe lângă el, tot adăugând cîte ceva și gustând, să mă asigur că totul e ok. Chiar la final mi-am adus aminte că aveam în congelator si o porție de cous-cous fiert, așa că am schimbat planul și am obținut prezentul Cous-cous cu legume la multicooker. Cam asta-i povestea, iar timpul de pregătire este de cca 20 min.

Cous-cous cu legume la multicooker

Cous-cous cu legume la multicooker 1

Cous-cous cu legume la multicooker

 • 2 cepe mici (sau 1 ceapă mare)
 • 1/2 ardei gras roșu
 • 1/2 ardei gras galben
 • 300 grame ghebe congelate
 • 150 grame cous-cous fiert (al meu a fost și congelat)
 • sare (piper dup- gust)
 • 1 lingură ulei
 • 1/2 linguriță turmeric pudră (opțional)
 • 1/4 linguriță usturoi pudră (opțional)

Preparare Cous-cous cu legume la multicooker:

 1. Se curăță ceapa și se toacă mărunt
 2. Se spală, se curăță ardeii grași de semințe și cotoare și se taie cubulețe
 3. Se setează multicookerul pe programul Prăjire
 4. Se încinge uleiul și se călește ceapa, 1-2 min, până devine transparentă
 5. Se adaugă ardeiul gras, se amestecă și se pune capacul (5 min.)
 6. Se deschide capacul multicookerului, se adaugă ghebele congelate si condimenteleș se omogenizează și se pune din nou capacul, lăsând încă 5 min. să se gătească
 7. Se adaugă cous-cous-ul congelat, se închide capacul și se mai lasă la gătit încă 3-4 min, să se întrepătrundă aromele.
 8. Se potrivește mîncarea de sare și piper și se servește, decorată cu pătrunjel tocat.

Cous-cous cu legume la multicooker 2

Extrasfat: eu n-am mai adăugat niciun fel de lichid în multicooker, deoarece produsele congelate și ardeiul gras au furnizat destulă apă

2. Mâncarea aceasta se poate pregăti și direct pe aragaz, păatrând aproape aceiași timpi de gătire. La nevoie, se mai adaugă puțină apă sau supă concentrată de legume.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

 1. […] cum, de mai bine de 1 an, toate ciorbele și supele noastre se întâmplă în multicooker, am decis să vă arăt cât de simplu și rapid se poate pregăti! Rețeta mea de astăzi este una […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.