briose

Muffins cu mascarpone și vanilie

Muffins cu mascarpone si vanilie Blog 1

La sfârșitul săptămânii trecute am făcut Muffins cu mascarpone și vanilie. Am promis că voi reveni repede cu rețeta, dar pur și simplu n-a fost să fie! Nu are rost să vă mai povestesc câte s-au întâplat între timp de n-am reușit să vin aici, prompt, cu ele pe blog! Cert este că, deși au fost multe și mărunte (vorba noastră din copilărie), vreau să fac ordine în lucruri și să le așez pe toate la locurile lor.

Ce vreau să vă spun este că se pregătesc foarte ușor și rapid, practic nu ai cum să greșești! Și pe lângă asta, se pot servi în orice ocazie: pachet la școală, decorate frumos pentru un party, la sărbători, etc.

Eu le-am făcut într-un weekend, la cerera specială a juniorului meu, lucru pe care el nu-l face de obicei. Nu e fan dulciuri de casă și rareori se întâmplă să-și dorească așa ceva. Înțelegeță, așadar, de ce a trebuit neapărat ca brioșele mele să conțină o cantitate considerabilă de vanilie ( o iubește la nebunie). Mascarpone a fost alegerea mea și nu vă ascund că, gustând din compoziție. înainte de a adauga praful de copt și făina, aș fi putut s-o beau fără probleme. Chiar dacă avea si ouă crude (doar mă pregăteam de copt)! Avea un gust minunat de tiramisu, pe care eu nu-l refuz niciodată!

Muffins cu mascarpone și vanilie

Muffins cu mascarpone si vanilie blog 4

Muffins cu mascarpone și vanilie

 • 3 ouă
 • 250 grame mascarpone
 • extract de vanilie (după gust (eu am folosit cca 1 lingură))
 • zahăr după gust (eu n-am pus mai mult de 50 grame, deoarece Darius nu iubește prăjiturile foarte dulci, iar eu nici atât)
 • 100 ml lapte (aici am folosit lapte de cocos, dacă tot îl aveam în casă, dar puteți folosi orice tip de lapte doriți)
 • 50 ml ulei
 • 200 grame făină
 • 1/2 pliculeț praf de copt
 • semințele de la 1 păstaie vanilie (opțional)

Preparare:

muffins cu mascarpone si vanilie blog 3

 1. Se preîncălzește cuptorul
 2. Se pregătește tava pentru brioșe (fie se ung formele cu puțin ulei, fie se tapetează cu hârtiuțe speciale pentru copt brioșe/muffins)
 3. Prepararea compoziției se face foarte ușor: pur și simplu se amestecă toate ingredientele într-un bol încăpător, întâi lichidele, apoi solidele
 4. Se amestecă bine, pentru a nu avea surpriza unor cocoloașe de făină
 5. Se repartizează compoziția în formele pregătite dinainte (formele se vor umple cca 2/3, deoarece prăjiturelele vor crește la copt)
 6. Se introduce tava în cuptor și se coc la 180 grade, până când se rumenesc frumos, devin ferme si elastice la atingere și trec testul scobitorii.
 7. Se lasă 5 min la răcorit în forme, după care se scot cu grijă din forme și se lasă la răcit pe un grilaj de patiserie.
 8. Se servesc reci, simple, ori decorate cu fructe, ca în cazul meu. Mai aveți posibilitatea să le decorați si cu puțină ciocolată topită, sprikles etc.

muffins cu mascarpone si vanilie blog 2

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

 1. […] că suntem mari iubitori ai vaniliei, absolut orice conține vanilie e pe gustul nostru! De la cafea cu vanilie, până la orice desert, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.