Când gălbiorii sunt în sezon, nu-i ratez niciodată! Ne plac foarte mult, așa că mă bucur ori de câte ori îi am în frigider și așteaptă să fie gătiți. După ce i-am pregătit în principal în tot felul de tocănițe, cu sau fără sos, mâncăruri simple și rapide pentru felul 2, azi am preferat să-i transform în ciorbă de gălbiori.
Și cum, de mai bine de 1 an, toate ciorbele și supele noastre se întâmplă în multicooker, am decis să vă arăt cât de simplu și rapid se poate pregăti! Rețeta mea de astăzi este una vegană, extrem de ușor de preparat, dar cu o aromă specială, datorită gălbiorilor. Bineînțeles, se poate pregăti și clasic, pe aragaz/plită, exact la fel!
Și, pentru că acest video este o premieră pentru mine, în sensul că i-am adăugat ASMR Cooking sounds și am filmat exclusiv cu telefonul, aștept să-mi spuneți cum vi se pare acest tip de realizare a clipurilor! Mulțumesc!
Ciorbă de gălbiori
- 2 roșii mari, bine coapte
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1/2 rădăcină de țelină
- 2 morcovi
- 1,5 l apă
- sare (după gust)
- 2 linguri ulei de măsline
- pătrunjel verde tocat
- zeamă de lămâie/oțet (după gust)
- 1 rădăcină pătrunjel
- 500 grame gălbiori
- 1 linguriță pudră de turmeric (opțional (eu adaug în toate mâncărurile, datorită efectului lor antiinflamator intestinal))
Mod de preparare Ciorbă de gălbiori:
- Se curăță temeinic gălbiorii de orice fir de praf (eu i-am și spălat sub jet scurt de apă, deoarece erau plini de pământ ud)
- Se scurg bine gălbiorii, după care se taie bucăți, cu cuțitul
- Roșiile se dau pe răzătoarea mare, pentru a obține un sos
- Legumele se taie cubulețe (eu am ras morcovii și rădăcina de pătrunjel)
- Se așază în oala multicookerului toate ingredientele pregătite ca mai sus
- Se adaugă apă, sare și turmeric
- Se setează multicookerul pe programul supă (1 oră)
- După scurgerea timpului, în ciorba gata fiartă se toarnă uleiul de măsline, puțin oțet/zeamă de lămâie și pătrunjel tocat
- Se amestecă ușor și se poate servi (caldă sau la temperatura camerei)