Ardei copt cu feta la borcan pentru iarna

Ardei copt cu feta la borcan pentru iarnă–Video

Ardei copt cu feta la borcan pentru iarnă este propunerea mea pentru astăzi. Este o rețetă de inspirație grecească, una pe care eu o apreciez foarte mult și o consum ori de câte ori ajung pe meleagurile elene, dar nu numai!

Am pornit de la populara rețetă de ardei copt cu feta la cuptor, pe care m-am gândit s-o recreez și în varianta conservelor de iarnă. Așa ne putem bucura de aroma ei specială chiar și în sezonul rece!

Ca mai toate preparatele grecești pe care le-am încercat până acum, și acesta se pregătește extrem de simplu și ușor! Și are doar patru ingrediente, foarte cunoscute și îndrăgite chiar și la noi: ardei copt, brânză feta, oregano și un ulei bun.

Puteți folosi orice ulei doriți, însă eu am preferat să utilizez ulei de măsline, exact așa cum fac și grecii! Singura “problemă” pe care ați pute s-o întâmpinați în această variantă este faptul că uleiul de măsline din conservă se solidifică destul de repede, la temperaturi mai joase. Deci aspectul borcanelor nu va mai fi atât de clar și limpede ca în uleiul de floarea soarelui, de exemplu, dar mie personal îmi place mai mult aroma de măsline. Iar “neajunsul” se repară la fel de simplu: pur și simplu se lasă borcanele la temperatura camerei, ori se introduc într-un bol mai mare, cu apă călduță. Uleiul se va încălzi ușor și își va recăpăta strălucirea!

V-am convins să încercați și voi rețeta aceasta?

Ardei copt cu feta la borcan pentru iarnă

  • 750 grame ardei capia copt (tăiat fâșii)
  • 350 grame feta (cubulețe)
  • oregano uscat
  • ulei de măsline

Preparare Ardei copt cu feta la borcan pentru iarnă:

  1. am pornit cuptorul și mi-am pregătit borcanele în care voi prepara aceste conserve (borcanele au fost sterilizate în prealabil, împreună cu capacele lor, iar în momentul utilizării, ele sunt călduțe)
  2. am așezat în borcane straturi alternative de ardei copt, feta și oregano
  3. după umplerea borcanelor, am turnat ulei de măsline ți am așteptat până când acesta a pătruns bine printre toate spațiile create de straturile din borcane (chiar am scuturat ușor borcanele, pentru a ajuta uleiul să ajungă la locul lui)
  4. am mai turnat puțin ulei, astfel încât borcanele să fie pline ceva mai mult de 3/4
  5. am introdus borcanele la cuptor (200 grade, cca 20-25 minute)
  6. am înfiletat capacele imediat foarte bine și am lăsat să se răcească sub pături, după care le-am transferat în cămară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.