Cea mai frumoasă agendă pentru rețetele culinare

share on:
Retetar Editura Casa

Până acum fix un an, nici nu știam că există pe lume agende personalizate pentru rețetele culinare. Întotdeauna mi-am scris rețetele, cele mai multe dintre ele inventate pe loc, fie pe foi volante de hârtie, fie într-un caiet obișnuit. Exact așa cum făcuseră toate gospodinele din familia mea, rudele, cunoscuții, vecinii…

Prima dată când am văzut o astfel de agenduță nici măcar nu eram în țară! Și nici măcar nu era specială pentru rețete culinare, ci personalizată pentru cocktailuri și băuturi ce se pot prepara în casă. Mi-a plăcut atât de mult că am cumparat-o pe loc, cu toate că la noi acasă alcoolul nu este folosit decât la gătit. Și asta în cantități foarte mici și…rar de tot. Am trecut peste faptul că avea filele desenate cu pahare de Margarita și Cuba Libre, etc. Am îndrăgit-o și am folosit-o cu tot dragul, ba chiar am și așezat-o ca decor în câteva din rețetele mele video!

retetele mele dragi

Apoi, în iarnă, am primit cadou primul meu caiețel-rețetar , personalizat cu numele meu pe el. Să vă mai spun cât de mândră am fost de el? Il am și acum pe birou, alături de cel pe jumătate scris cu rețete de tot felul, chit că n-au nicio legătură cu cocktailurile!

Iar acum câteva zile, bucuria mea a devenit și mai mare: în căsuța mea de lemn a ajuns cea mai frumoasă agendă pentru rețetele culinare! Am primit-o foarte frumos și grijuliu ambalată, semn că Editura Casa acordă cea mai mare atenție modului în care expediază cărțile atât de atent lucrate! Bine, acest lucru nu mă miră, deoarece și în trecut am mai primit o minunăție de carte de brutărie (pe care o folosesc cu drag și acum) în același mod.

Cea mai frumoasă agendă pentru rețetele culinare

Retetar Editura Casa 1

Deși știam deja cum arată agenda aceasta, am fost de-a dreptul uimită când am despachetat-o: prezentarea este cu adevărat deosebită, la fel ca întregul său concept. Prima impresie: fontul utilizat la redactarea numelui agendei seamănă izbitor cu cel al logoului Retetele mele dragi! Apoi, culoarea verde a agendei se potrivește perfect cu culoarea generala a site-ului meu, astfel încât am avut senzația că-mi țin în mână propria carte de bucate!

Culorile alese sunt foarte plăcute și se complimentează perfect: verde, maro, beige, nuanțe de pământ. Nimic țipător sau nepotrivit. Iar calitatea hârtiei folosite este și ea la cote înalte.

Coperta este cartonată și foarte plăcută la atingere, grafica este deosebită, iar întreaga realizare în stil vintage este fix pe gustul meu! Cartea (pentru că este mai curând o carte decât o agendă) este structurată pe capitole: aperitive, supe și ciorbe, feluri principale și deserturi.

Fiecare capitol are câte o rețetă propusă, dar și multe pagini liniate care așteaptă să fie completate cu rețetele voastre dragi și speciale. Și, ca orice carte, are și un cuprins. La fel de frumos alcătuit și care se încheie cu două file foarte utile: măsurarea ingredientelor fără cântar și un mic dicționar de termeni gastronomici.

Fila Retetar Editura Casa

Fila feluri principale Retetar Editura Casa

Fila deserturi Retetar Editura Casa

În ceea ce mă privește, doar trebuie să mai învăț să scriu frumos, astfel încât, la final, chiar să rămân cu propria carte de bucate, scrisă de mână. Cred că aceasta va fi noua mea pasiune și modalitate de organizare. În felul acesta, voi reuși mai multe lucruri deodată. Primul lucru ar fi să nu mai scriu rețete pe foițe și foicele, pe care apoi să le pierd, ori să împânzesc toată casa cu ele. Apoi, să devin mai ordonată în scris. Asta va fi o adevărată provocare, pentru că nu am deloc un scris frumos. Mai ales atunci când mă grăbesc. Iar graba întotdeauna strică treaba!

Concluzia mea

Curiozitatea m-a făcut să răscolesc puțin netul ca să văd dacă și ce alte tipuri de agende-rețetare mai există pe piață la noi. Am găsit câteva modele, unele mai inspirate, altele mai puțin pe gustul meu. Unele mai feminine și rozalii, altele ceva sobre. Însă cel mai frumos design mi s-a părut chiar acesta, al Editurii Casa. Nu, nu spun acest lucru pentru că s-a întâmplat să am eu fix acest model pe masa mea de lucru. Chiar mi se potrivește cel mai bine, iar detaliile observate de mine mai sus zic eu că demonstrează clar acest lucru.

Din punctul de vedere al prețului, tot acest rețetar mi se pare că stă cel mai bine. Cu alte cuvinte, raportul calitate-preț este unul excelent.

Și, pentru că în curând ne vom gândi la cadouri speciale pentru cei dragi, vă las și eu o sugestie deosebită și la îndemână: Agenda-Rețetar Culinar, care poate deveni cartea de bucate speciale a fiecărei familii! Se poate comanda foarte ușor de aici: https://www.edituracasa.ro/agenda-retetele-mele-47398.html

 

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: