wafe cu fulgi de ovaz si orz solubil

Wafe cu fulgi de ovăz și orz solubil

De anul acesta am început să devin mai organizată cu tot ce fac. Sigur, mai am mult de lucru până și reușesc să mă țin de toate obiectivele setate pentru fiecare zi în parte, dar mă străduiesc. Unul dintre cele mai importante aspecte ale organizării mele stă în pregătirea micului dejun. Învăț să nu-l mai sar dimineața. Și așa am ajuns într-o seară să fac aceste Wafe cu fulgi de ovăz și orz solubil. Nu a fost nimic complicat. Și nici ultra planificat în avans. Știam doar că aș vrea să mănânc wafe a doua zi, așa că m-am apucat de treabă.

Am și postat  imediat pe Instagram, în stories (dacă nu mă urmăriți deja și acolo, ar fi bine să o faceți, pentru că acolo apar rețetele mele în timp real)! Mă găsiți aici: )

De fapt, Instastories au acționat ca o foaie și-un pix, pentru că am putut nota exact ce și cum fac. Ca de obicei, mi-am scos ingredientele pe masă și m-am apucat să experimentez cu aromele, texturile și culorile. Am ajustat din mers și mi-a ieșit o minunăție de rețetă, de care sunt extrem de mândră!

Deși nu le-am făcut la aparat, ci în forme de silicon, la cuptor, wafele mele au căpătat o crustă crocantă. De fapt, mi-au ieșit de vis: crocante la exterior, moi în interior! La servire, le-am decorat cu iart simplu și câteva felii de portocale roșii. Simplu, rapid, comod, sățios!

Da, se pot lua și la pachet! Nu au cremă, nu curg, nu se sfărâmă. Țin bine de foame și au un aport ridicat de fibre, ceea ce le face ideale. Iar aroma de cafea le face și mai speciale! Stați fără grijă, nu e cafea adevărată, ci orz solubil! Așa că și cei mici le pot consuma. Apoi se pot simți mândri că sunt tratați ca „oamenii mari”, cu cafea.

Aparatul de făcut wafe vs formele de silicon pentru cuptor

wafe cu fulgi de ovaz si orz solubil 1

Iar acum să vă povestesc puțin cum e cu formele de silicon pentru wafe. Eu le-am cumpărat când Darius era mic și îl încântau. Mi-au ieșit întotdeauna perfecte, el a fost încântat, iar restul e istorie. Nu mereu reușeam să obțin crusta crocantă specifică celor făcute la aparat, dar asta chiar nu conta pentru noi.

Am ales să nu cumpăr aparatul special de făcut wafe, ca să nu pățesc exact ca și cu cel de făcut gogoși: adică să stea undeva, uitat într-un sertar. Nu e genul meu să adun obiecte. Dimpotrivă, încerc să mă debarasez de tot ce nu folosesc. Și să nu cad în păcatul achiziționării de altele noi doar dintr-un moft de moment.

Așa, formele de silicon ocupă un spațiu mult mai mic , iar atunci când nu vor mai corespunde, scap mult mai ușor de ele.

Tips & tricks:

  • se pot pregăti de seara, astfel încât dimineața să nu pierdeți timpul, iar masa să fie gata imediat
  •  eu le-am și congelat, iar când am avut nevoie, le-am decongelat rapid introducându-le de 2 ori în aparatul de prăjit pâine (așa au redevenit crocante în exterior)

Wafe cu fulgi de ovăz și orz solubil

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 150 ml kefir
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 2 linguri cacao (eu am folosit o pudră vegană cu banane și cacao)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri orz solubil (eu am folosit de la SanoVita)
  • 110 grame fulgi de ovăz fini
  • 1 linguriță melasă (sau ce îndulcitor doriți–opțional; eu am folosit pentru a mă ajuta în formarea crustei crocante)

 Preparare Wafe cu fulgi de ovăz și orz solubil:

wafe cu fulgi de ovaz si orz solubil 2

  1. Se încinge cuptorul la 180 grade
  2. Se pregătesc formele de silicon (eu le-am așezat într-o tavă, să stea fixe și să nu am surprize). La prima utilizare a formelor de silicon, acestea au nevoie să fie unse cu puțin ulei. Apoi nu mai este nevoie
  3. Într-un bol încăpător, se amestecă toate ingredientele (întâi lichidele, apoi solidele)
  4. Se lasă compoziția deoparte câteva minute, să se mai umfle puțin ovăzul
  5. Se toarnă compoziția în forme și se nivelează frumos
  6. Se introduce tava cu formele de wafe în cuptor
  7. Se coc wafele cca 25 minute la 180 grade, sau până devin ferme și elastice la atingere. Și trec testul scobitorii
  8. Se scot wafele din cuptor și se lasă în forme 2-3 minute să se răcoreasca; în acest timp, ele se vor desprinde singure de forme, se observă cu ușurință pe margini
  9. Se răstoarnă cu grijă wafele pe un grilaj de patiserie și se lasă la răcit complet
  10. Se servesc reci, decorate după plac și, eventual, puțină miere
  11. Din cantitățile menționate în rețetă, am obținut 3 wafe mari, cele din poză. Eu nu abia am reușit să mănânc 1 buc. la o masă.

Și dacă tot suntem la capitolul Mic Dejun, vă mai las încă o idee excelentă! este vorba de 3 rețete de Terci de ovăz preparate la rece, tot de seara, sigur o să vă inspire! Iar dacă vă place video-ul meu, vă aștept cu drag să vă abonați și la canalul meu, pentru mai multe clipuri noi și foarte utile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.