De mult îmi propun să postez rețeta pentru aceste colorate și vesele Paste cu sos de caju și turmeric! Din păcate, timpul și evenimentele se intampla prea repede pentru viteza mea de reacție. Dar încerc să recuperez si să mă descurc onorabil.
Prima dată când am făcut pastele astea am postat pe Instagram, în stories (dacă nu mă urmăriți deja și acolo, ar fi bine să o faceți, pentru că acolo apar rețetele mele în timp real)! Mă găsiți aici: )
La noi acasă se mănâncă multe paste. Și am un raft întreg cu paste de tot felul, cumpărate în special în vacanțele grecești. Au grecii niște paste cu adevărat minunate, la fel ca și italienii, dealtfel. Așa se face că, în timp, mi-am făcut o colecție frumușică de paste colorate cu tot felul: cu cerneală de sepia (preferatele mele), cu spanac, cu lămâie, cu somon, cu ardei iute, cu măsline, cu scorțișoară, cu vin, etc.
Acum, că veni vorba de vacanțele trecute, nu pot să nu devin melancolică și să mă uit peste filmările și vlogurile de atunci. Îmi mai trece dorul! dacă vreți și voi să visați împreună cu mine, vă las mai jos un video minunat din insula Corfu. Aceasta este teritoriu grecesc, dar care se conduce mai mult după un stil de viață italian. Să vedeți acolo paste minunate! La fel ca in Kefalonia, acolo am găsit raiul lor!
Revenind la rețeta de azi, eu am pus ochii pe punga cu vibrantele paste cu sfeclă roșie. Cu siguranță le cunoașteți și voi! Iar dacă nu prea le-ați văzut în magazinele noastre, vi le puteți prepara singuri acasă, fără probleme. Vă las eu rețeta pentru tăieței de casă colorați natural. În chiar mai multe culori, nu doar roșu! Click pe poză pentru rețetă!
Pentru că am vrut o variantă vegană, am făcut un sos rapid din caju. Dacă nu l-aș fi făcut eu, aș fi jurat că e sos de bânză! Iar pentru un contrast frumos al culorilor, am adăugat puțin turmeric. Și frunze de busuioc. Bineînțeles, acestea două sunt opționale. Dar ce frumos arată farfuria gătită așa, ca de sărbătoare!
Înainte de a vă scrie rețeta, vă mai spun ceva: turmericul se dizolvă mult mai bine în puțină grăsime. De fapt, așa se și absoarbe mai bine în organism. În plus, culoarea devine mai intensă în acest mod. Atenție: pătează serios!
Rețeta pentru Paste cu sos de caju și turmeric
Ingrediente:
- 250 grame paste (eu am folosit tagliatelle cu sfeclă roșie)
- 150 grame caju hidratat ( eu l-am lăsat 4 ore în apă. Dacă nu dipuneți de acest timp, lăsați nucile caju în apă fierbinte cca 20 minute, apoi le scurgeți)
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă (opțional; rolul lor e de a intensifica gustul de brânză)
- 1 linguriță pudră de usturoi
- sare, piper după gust
- 1 linguriță ulei
- 1/2 linguriță turmeric pudră
- zeamă de lămâie după gust
- cca 250 ml lapte vegetal neîndulcit
Preparare:
- Se încinge uleiul, apoi se adaugă turmericul. Se amestecă bine, iar după 1 minute, se ia de pe foc. Se lasă deoparte
- Se fierb pastele, conform instrucțiunilor de pe pachet
- Între timp, nucile caju se așază în vasul robotului de bucătărie
- Se adaugă turmericul dizolvat în ulei și restul ingredientelor menționate în rețetă.
- Se mixează bine până se obține o pastă cremoasă. Se ajustează gustul, cu sare, piper, lămâie, etc.
- Se scurg pastele și se amestecă imediat cu sosul de caju
- Se servesc calde, decorate cu busuioc proaspăt și/sau fulgi de drojdie inactivă, ori parmezan vegan