Brioșe cu lămâie

share on:
briose cu lamaie

Povestea acestor Brioșe cu lămâie este una extrem de simplă. Ca de obicei când nu am mare tragere de inimă, dar vreau să fac ceva dulce, improvizez cu ce am la îndemână. Așa am făcut și acum și am postat rezultatul pe Instagram, în stories (dacă nu mă urmăriți deja și acolo, ar fi bine să o faceți, pentru că acolo apar rețetele mele în timp real)! Mă găsiți aici: https://www.instagram.com/dia.darya/ )

Cum am primit foarte multe cereri de publicare a rețetei, iar eu nu știam cantitățile exacte, le-am refăcut 2 zile mai târziu. Și le-am și filmat, ca să fim siguri. Și ca să vedeți cât de ușor se prepară! Și cât de pufoase sunt!

Nu aveți nevoie nici de multe ingrediente, nici de tehnici speciale, nici de ustensile complicate! Și nici de cine știe ce îndemânare! Pur și simplu se iau toate ingredientele, se amestecă bine într-un bol, se toarna în forme…și cam asta e! Cuptorul își face și el partea lui. Iar la final vă veți alege cu niște minuni de brioșe numai bune de mâncat la micul dejun!

briose cu lamaie 2

Veți observa că eu am folosit ca decor și coajă de lămâie confiată, pe care am recuperat-o dintr-un borcan de dulceață. Ca să fiu mai corectă, este vorba de coaja de bergamote, tot un soi de citrice, ceva între lămâie și portocala.

Eu le-am descoperit în Grecia, țara mea de suflet. Și de atunci, nici că m-am mai desprins de ele! De acolo mi-am adus atât bergamore în stare proaspătă, cât și dulceață. Am avut 2 borcane: una simplă și una cu vanilie. Cea cu vanilie mi-a plăcut mai mult!

Toate astea se întâmplau anul trecut,de Paște. De fapt și anul acesta ar fi trebuit să petrecem Paștele tot în Grecia.

Dacă sunteți curioși cum arată Thassosul în această perioadă și cum sărbătoresc grecii Pastele, vă las mai jos niște clipuri minunate, care mie mi-au trezit amintiri superbe:

Rețeta Brioșe cu lămâie

briose cu lamaie 1

Ingrediente pt 6 buc mari:

  • 175 grame făină
  • 300 grame iaurt gras
  • 2 ouă
  • zeama de la 1 lămâie
  • zahăr după gust (eu am pus 75 grame)
  • 1 linguriță extract de lămâie (opțional)
  • coaja confiată de lămâie, mărunțită
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de lămâie netratată

Preparare :

Mai jos aveți un video, în care vedeți cum pregătește această rețetă. Dacă v-a plăcut și vă este util acest video, apăsați butonul de like și subscribe. Nu uitați să vă activați notificările, apăsând pe clopoțel! Mulțumesc!

  1. Se preîncălzește cuptorul
  2. Se pregătesc formele de brioșe (eu am uns cu ulei formele de silicon și le-am așezat într-o tavă metalică, să fie mai stabile)
  3. Toate ingredientele, cu excepția cojii de lămâie confiată, se amestecă bine într-un bol (întâi lichidele, apoi se încorporează solidele)
  4. Se toarnă compoziția în forme
  5. Se presară coaja de lămâie confiată
  6. Se introduc în cuptor: 200 de grade 20 minute, sau până se rumenesc frumos
  7. Se scot brioșele din forme și se lasă la răcit, după care se pot servi.
  8. Se mențin proaspete și pufoase chiar și 2 zile (mai mult nu știu, că nu am mai testat)

1 Comment

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: