Înghețată de cafea – Video inclus

share on:
bol de sticla cu 3 bile Inghetata de cafea, decorate cu umbreluta de hartie, zmeura congelata si fulgi de ciocolata

Una dintre bucuriile mele pe timp de vară este să mănânc înghețată de cafea. Sau sa beau cafea cu înghețată. sau…orice în combinație cu ingredientele astea două!

Recunosc, când ajung la marketuri vara, primul lucru mă uit în congelatoarele cu înghețată, căutând caserolele cu așa ceva. După celelalte sortimente nu mă dau neapărat în vânt. Dar le consumăm cu mare plăcere pe cele vegane de fructe, pe care le fac eu acasă. Vă las mai jos una dintre ele, super rapidă și ușoară, din doar două ingrediente, ambele fructe:

Dar de data aceasta mi-am dorit o veritabilă înghețată de cafea, să pot pune un glob generos și în cafeaua de dimineață. Cea de fructe nu merge! Și mi-am mai dorit să-mi iasă cremoasă, să nu aibă ace de gheață, să-și păstreze ținuta mai mult timp la congelator, etc. Am obținut exact ce voiam, cu un număr minim de ingrediente și fără efort.

Sunt foarte mulțămită atât de rețeta în sine, cât și d efaptul că am obținut o prezentare drăguță și eficientă, folosind un bol cu pereți dubli de sticlă 

Și să vă spun și de ce e eficient: tocmai datorită perețilot săi dubli! Căldura mâinii nu se transferă asupra înghețatei din bol. iar eu am apelat și la un mic truc : am ținut și bolul în frigider 10 minute, să se răcească bine. Astfel, înghețata mea a rezistat în stare perfectă, fără să se topească, mult mai mult timp!

Înghețată de cafea

Ingrediente:

 • 600 ml smântână dulce pentru frișcă
 • 4 pliculețe cafea solubilă (su după gust)
 • 1 lingură extract de vanilie
 • zahăr pudră (sau îndulcitorul preferat, după gust)

Preparare:

Mai jos aveți rețeta video, să vedeți cât de ușor și rapid se prepară! 

 1. Se toarnă frișca lichidă într-un bol mare și se începe mixarea sa (aceasta trebuie să fie foarte rece; eu am țănut-o câteva ore bune la rece înainte)
 2. Când frișca începe să se întărească, se adaugă cafeaua solubilă (aceasta se dizolvă în lichid), extractul de vanilie și îndulcitorul
 3. Se continuă mixarea la viteză mare, până când se obține o compoziție spumoasă (atenție: nu se bate prea mult, deoarece, fiind produs natural, se va transforma în unt!)
 4. Se toarnă compoziția obținută într-un recipient încăpător, se nivelează frumos, se pune capacul și se lasă la congelator minimum 6 ore, să înghețe bine.
 5. Nu e nevoie să amestecață compoziția din când în când, ea va rămâne cremoasă oricum
 6. Și nici nu e nevoie să o lăsați pe masă 20-30 minute înainte de servire (nu se transformă în bloc de gheață la congelator, ca la alte rețete)
 7. Se servește simplă, ori cu toppinguri la alegere.

 

1 Comment

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.