Să faci un pandișpan cu vișine cred că este cel mai simplu lucru din lumea prăjiturilor! Și nu cred că mai există cineva care să nu fi încercat, măcar o dată-n viață, să facă pandișpan cu fructe. Eu azi vă propun varianta cu vișine.
La fel de bine și la fel de ușor se poate pregăti și cu alte fructe. Le putem folosi proaspete, decongelate, sau din compot. Singura condiție este ca ele să fie bine scurse.
Pandișpanul este un dulce foarte economic și la îndemână, care se prepară extrem de ușor și rapid. Avem nevoie doar de ouă, făină, zahăr și fructe. cantitățile de făină și zahăr sunt egale. Eu cred eu zahărul merge și redus, dacă vă doriți. Însă nici așa nu mi-a ieșit prea dulce, s-a echilibrat perfect cu gustul acrișor al vișinelor.
Si nu, nu folosim praf de copt! Am filmat reteta tocmai ca sa vedeti cat de bine, pufos si bine crescut este pandișpanul cu vișine, de care vorbim noi acum. De altfel, este și foarte versatil: puteti folosi fructe, sau fulgi de ciocolata, ori pur și simplu îl puteți pune în forma rotunda de tort și aveți un excelent blat de tort, pe care să-l umpleți cu creme la alegere.
ALTE REȚETE CU VIȘINE. Click pe poze pentru rețetele complete!
Pandișpan cu vișine
Ingrediente:
- 4 ouă
- 125 grame zahăr pudră (eu am folosit 100 grame zahăr pudră și 25 grame zahăr vanilat)
- 125 grame faina albă de grâu
- vișine fără sâmburi și bine scurse
- puțin ulei pentru uns tava (pe care am și tapetat-o cu hârtie de copt; tava are dimensiunile 21/24 cm)
Mod de preparare:
Mai jos aveți rețeta video, să vedeți cât se simplu și ușor se pregătește. Dacă v-a plăcut, vă aștept cu un like și un share. Mulțumesc!
- Se preîncălzește cuptorul la 170 grade
- Se tapetează tava cu hârtie de copt și se unge cu puțin ulei
- Se separă ouăle cu grijă (ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, la fel și celelalte ingrediente din care se prepară pandișpanul; de asemenea, nu trebuie sa existe nici cea mai mică urmă de gălbenuș in albușuri, altfel nu se vor mai bate bine)
- Gălbenușurile se amestecă bine cu zahărul pudră, iar albușurile se bat spumă; când acestea încep să formeze spuma densă, se încorporează treptat și zahărul vanilat, iar la final vom avea o bezea tare
- În bezeaua aceasta se încorporează gălbenușurile pregătite anterior, cu ajutorul spatulei
- Se adaugă toată făina deodată și se încorporează cu spatula, cu mișcări de sus în jos (cu grijă și atenție, să nu pierdem aerul din compoziție)
- Se toarnă compoziția în tavă și se nivelează bine
- Deasupra se așază vișinele scurse bine (vedeți în retțeta mea video că nu e nevoie să tăvălim fructele prin făină, ele rămân frumos deasupra aluatului chiar și așa)
- Se coace pandișpanul 30 min la 170 grade, sau până se rumenește frumos și trece testul scobitorii
- Se lasă la răcit pe un grilaj d epatiserie
- Se porționează și se servește simplă, sau pudrată cu zahăr