Pate de fasole neagră

share on:
pate de fasole neagra 2

Am promis pe Instagram că postez azi rețeta de Pate de fasole neagră , așa că vin repejor cu ea. Deși am pregătit-o acum câteva zile, nu am reușit să mă așez la calculator și să editez pozele decât azi. Și tot azi am filmat o rețetă nouă pentru voi, cu iz de vacanță. Deci am avut ceva de lucru!

Rețeta aceasta este una vegană, foarte simplă și ușor de preparat. De asemenea, se pregătește foarte repede, asta dacă aveți fasolea gata fiartă. Practic, în 3 minute este gata. Fără glumă!

Pe mine m-a salvat când nu mai știam ce să pregătesc pentru micul dejun, când știam clar că urma să am invitați la masă. Prea multe ingrediente nu aveam la îndemână, abia ne întorsesem din concediu. Așa că mi-au căzut privirile pe o conservă cu fasole neagră:”Pateu te fac!”

pate de fasole neagra 1

Am mizat pe faptul că invitații mei nu mai mâncaseră de mult așa ceva, este sățios și merge de minune cu pâine prăjită si bețișoare de legume proaspete și crocante.

În plus, aspectul acestui pateu, deși vegan, îl aseamănă perfect cu unul din ficat. E o surpriză plăcută, savuroasă și foarte sănătoasă. Eu l-am pregătit într-o variantă cât mai simplă. Dar, bineînțeles, voi mai puteți adăuga câte ceva din aromele și condimentele preferate!

Mai jos vă las o galerie cu alte câteva pateuri vegetale, pe care le-am pregătit până acum. Click pe poze pentru rețetele complete!

Cât despre acest Pate de fasole neagră , eu l-am pregătit seara și l-am păstrat la frigider într-un recipient de sticlă cu capac etanș. L-am transferat dimineață într-un vas mai drăguț, pentru un efect wow. A fost foarte apreciat atât vasul de prezentare, cât și pateul meu de trei minute, iar eu m-am bucurat pentru ideea mea bună!

Pate de fasole neagră

Ingrediente:

  • 240 grame fasole neagră din conservă, bine scursă și clătită cu apă rece
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță pudră de ardei afumată
  • sare, piper
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță condimente bulgărești (opțional)
  • 2-3  linguri apă
  • 1 linguriță zeamă de lămâie (sau după gust)

Preparare:

  1. Modul de preparare este foarte simplu, toate ingredientele se așază în vasul unui robot de bucătărie și se mixează bine până se obține o pastă fină
  2. Se gustă pasta și se mai ajustează consistența, dacă e cazul, cu puțină apă. De asemenea, se potrivesc și condimentele (dacă doriți mai picant, adăugați și boia de ardei iute sau chili)
  3. În cazul în care ați mai adăugat ingrediente, mai mixați câteva secunde, pentru omogenizare
  4. Pateul astfel obținut se poate servi imediat, sau s epăstrează la rece, în recipiente de sticlă, închise ermetic. rezistă până la o săptămână.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: