aperitive

10 rețete de pate vegetal făcut în casă

10 retete de pate vegetal facut in casa

Am observat că noi iubim mai mult pateurile vegetale decât cele cu carne. De-a lungul timpului am pregătit multe rețete de pate vegetal și toate au fost apreciate în familie și nu numai!

Practic, pate vegetal se poate face din orice doriți: leguminoase, o legumă principală, sau mai multe, cu sau fără condimente, etc.  Bineînțeles, toate acestea se reglează simplu și rapid după gusturile membrilor familiei.Așadar, posibilitățile combinatorii sunt, practic, nelimitate.

Nu trebuie să vă faceți griji în privința texturii: un blender sau robot de bucătărie se descurcă excelent, nu e neapărată nevoie de aparatură profesională. Având în vedere că în rețetele de pate vegetal ingredientele sunt, in majoritatea lor, fierte/coapte și au și ceva lichid să le lege, chiar și un blender cu putere mai mică va face față cu brio!

NU pate vegetal din comert!

Fără a avea pretenția unui titlu bombastic, vă voi explica mai jos de ce nu sunt încântată să cumpărăm pateuri vegetale din comerț. Asemenea produse nu se află niciodată pe lista noastră de cumpărături.

  • eticheta spune totul: în mod normal, un pate vegetal nu ar trebui să conțină prea multe ingrediente (10 ar fi numărul ideal, incluzând și sarea, verdețurile, apa, etc) De cele mai multe ori, însă, lista ingredientelor este mult mai mare și cuprinde și o serie de termeni greu de reținut/pronunțat
  • gustul final: nu știu de voi, dar eu am devenit foarte sensibilă la arome și mirosuri. Foarte rapid detectez nereguli la acest capitol. Și cele mai multe pateuri vegetale incercate de mine din comerț nu aveau un gust bun. După părerea mea.
  • textura: oricât am încercat acasă, nu pot obține textura densă și gelatinoasă a celor mai multe pateuri vegetale din comerț. Asta pentru că eu nu folosesc agenți de îngroșare, cum ar fi xantanul sau guma de guar
  • cantitatea insuficientă din ingredientul principal: mi s-a întâmplat de multe ori să citesc maaare pe etichetă ” Pate de broccoli (să zicem, e pur exemplu)..” iar când citesc lista ingredientelor, să constat că broccoli e prezent în procent infim, de 7 %, de ex. Tocmai de aceea, îmi place că acasă îmi reglez singură cantitățile și proporțiile.

10 rețete de pate vegetal făcut în casă

Am ales pentru această colecție de 10 rețete de pate vegetal făcut în casă rețetele care ne-au plăcut nouă cel mai mult. De asemenea, ele au fost și foarte încercate de multe gospodine din mediul online, cu un rezultat excelent! Sunt convinsă că vă vor fi de ajutor și vouă, mai ales în perioada posturilor. Însă nu doar atunci, ci ori de câte ori veți dori variante vegetariene sau vegane de paste tartinabile. Categoric, acestea reprezintă câteva alegeri sănătoase, gustoase și sățioase.

Click pe poze pentru a ajunge la fiecare rețetă completă!

 

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. […] mai jos, sa va inspire…si sa le dati si voi mai departe celor dragi voua! Asadar, va las cu aceste frumoase idei de aperitive pentru zile festive (sarbatori, evenimente speciale, onomastici, etc.) si sper sa va gasiti […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.